dissabte, 27 de febrer del 2016

L'arpa i les seves vibracions, 410





LA QUARTA DE BRAHMS


Casa natal a Hamburg
Concert a l' Auditori el diumenge passat, sota la direcció del Director titular el japonès Kazushi Ono.  Segons el diari Le Figaro "una de les ments musicals més fascinants de la nostra era". Ono explica que està convençut que la música té el poder d'acostar les persones. La seva discografia abasta un ampli repertori i ha rebut nombrosos premis. Menut d'estatura i físicament fràgil, la seva batuta dirigeix amb vigor l'orquestra.
 Johannes Brahms compositor alemany, neix a Hamburg el 1833 i mor a Viena el 1897. Se'l considera un dels representants més important del romanticisme.
La Quarta simfonia, és l'última que va escriure durant les vacances d'estiu dels anys 1884 i 1885 a Mürzzuschlah; fou estrenada sota la seva direcció  el 25 d'octubre de 1885 a Meiningen.
Consta de quatre moviments. El primer moviment, Allegro non troppo, escrit en forma de sonata, ens monstra el Brahms més dramàtic i apassionat; el contemplatiu Andante moderato té caràcter de rèquiem i contrasta vivament amb l'exuberant i joiós Allegro giocoso, a qui  precedeix un Allegro energico e passionato final, singular exemple d'una xacona simfònica que tanca aquesta obra mestre, la més popular del seu autor i sens dubte la millor de les seves simfonies, considerada pels estudiosos com la culminació de la seva obra.
Amb aquesta simfonia Brahms, tancà una època romàntica i se'n inicia una altra, amb Mahler al capdavant que començà a escriure la seva Primera Simfonia, Titan, al mateix temps que Brahms componia la quarta.
Kazushi Ono
Si entreu a You-Tube i cerqueu la Quarta de Brahms, podreu escoltar-la  des de casa i gaudir de la seva música. Nosaltres ho van fer el diumenge a l'Auditori  escoltant en directe l'OBC i veien dirigir a Kazushi Ono.

1 comentari:

  1. Ho acabo de fer. Un bon començament de diumengre fred i assoleiat. Gràcies M. Teresa.

    ResponElimina