diumenge, 28 de juliol del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 288

                                                        Accions Preferents
El 6 de juliol, d’ ara fa un any, entrava al bloc per explicar-vos que Caixa Catalunya, havia decidit retenir-me  uns diners que el hi tenia confiats des del 2009, sota el nom segons ells  d’ Accions Preferents. La pòlissa té escrit: producte sense risc i de curta durada.
A tots els amics que heu estat al meu costat, coneguts i saludats, comunicar-vos que abans d’ahir vaig tancar aquesta etapa financera de la meva modesta economia. La meva historia s’ha acabat com la de la majoria de veïns del meu carrer o del barri de Gràcia. Reducció del capital fins ara retingut amb una pèrdua calculo del  67%, o sigui recuperació del  33% més o menys, fins aquí   impotència, però la conversa que  va seguir amb el director de la sucursal, va ser grotesca , el capital restant no es podia tocar mai, mai…( si ,el podien heretar els meus hereus)  i no donarien cap interès , almenys per ara, és a dir quedava mort allí.  Què puc fer, vaig preguntar, emportar-se’ls  ara mateix , però amb una nova penalització, la segona , sobre el que  quedava.  ( Queda  l’espera d’un peritatge al que em vaig adherir fa mesos,  sóc dins d’un grup de 30.000 afectats , que l’empresa Joung & ...pagada per Catalunya Caixa  ha d’estudiar) . Vaig acceptar l’estafa del segle i amb els diners a la mà, vaig dir adéu per sempre a Catalunya  Caixa.  I en un tatxin, tatxant cap a la Banca Ètica.
 La tria estava feta des de feia temps, per convicció i, per unes classes d’economia que cada anys faig  amb l’Arcadi Oliveres, un dels fundadors de Justícia i Pau, que recomana aquest camí.
Allí em deixaren triar quin destí volia donar als meus diners i quins recursos amb micro crèdits volia apadrinar. Mentre esperava obrir el compte a la sala d’espera, gent molt jove, molt jove... amb tatuatges i pírcings sobre la seva pell, esperava també el seu torno i comentava  la seva opció, volien distanciar-se dels tripijocs d’altres caixes o bans ,i deixar els seus dinerons en aquest cas el triat també per mi,  el  Triodos Bank, a Barcelona, amb oficina a la Avda. Diagonal.  Els nostres joves estan donant respostes en molts camps del dia a dia.
Gràcies a tots pel vostre interès i suport. Tot és aigua passada. Estic tranquil·la. El dilluns la meva germana retorna a Burgos desprès de les vacances a casa i, jo ja preparo un viatge que em fa molta il·lusió, marxo a Àustria per visitar Innsbruck, Salzburg i Viena, amb un programa ja concertat per escoltar un concert a cada ciutat, a més de visitar-les totes. Marxo del  5 al 13, així que us deixo per fer la maleta.



2 comentaris:

  1. Noia, a això ser li diu "savoir faire". quina elegancia, la teva. Ni un renec ni un recordar-te de la familia dels banquers...CHAPEAU!
    BONES VACANCES AL TIROL i ja ho saps. Si vols quedar-t'hi (emigrar vull dir) només cal que ens enviis una postal.

    ResponElimina
  2. i que aprenguis a fer aquell iu-la-la--hi-hu que tan bé va per acompanyar notícies com aquesta que ens dones. Quina estafada!

    ResponElimina