dimecres, 17 de juliol del 2013

DES DEL BALANCÍ-17-7


dibuix de portada de La veritat sobre el cas Harry Quebert


Les meves últimes lectures:
.- Los muertos- Jorge Carión, altrament dit "el profe",
Un batibull elaborat amb tot detall, lectura en temps i acció, canviant com un trajecte en autos de xoc i explicada-diria justificada- per l'autor, exhaustivament. Gràcies a això he entès alguna cosa perquè ja em veia abocada a llegir-la tres o quatre cops per treure'n l'entrellat. La veritat, llegir ha de ser estimulant i entusiasmant, no un deure per trencar-me les banyes. Almenys a l'estiu. O sigui que...
.- La marinada sempre arriba- Lluís Foix
Records de la seva terra, amor per la seva gent, la seva parla. Un llibre entranyable del periodista cosmopolita I bona persona, que mai ha perdut les arrels i les exposa amb generositat per que les compartim. Ens mostra un món que mai ha perdut perquè el du a dins seu, cosa que el converteix en intemporal.
.- Atomka- Frank Thiliez
Una novel·la negra, terrible i actual sobre els desastres nuclears i la ceguesa i la barra dels governs que els defensen i propulsen a desgrat dels danys que fan, Molt ben escrita, dura i molt interessant tot i que ens fa témer que qualsevol dia tot peti i passi-ho bé. L'autor és un enginyer de noves tecnologíes i tècnicament és impecable.
.-La veritat sobre el cas Harry Quebert- Joël Dicker
M'ha tingut neutralitzada uns quants dies. No el podia deixar. Apassionant fins la última lletra. A més a més , amb unes reflexions sobre els escriptors i la literatura del mestre al deixeble (metaliteratura )  que marquen les diferents poarts del llibre i t'obliguen a aturar-te i reflexionar per paír bé el què es diu. És per si sol, un curs d'escriptura. I a sobre, intrigant i àgil al màxim.L'autor, un suïs-francès de trenta anys és la revelació de l'any. Res a veure, però amb un creador de Best sellers.
.- I de forma continuada però reposada i intermitent, Osa Major, el llibre de l'obra poètica completa d'Olga Xirinacs que em fa el contrapunt del que llegeixo i del que passa al meu voltant.

Aquesta tarda he començat Instrucciones para una ola de calor de Maggie O' Farrell  que ja us la comentaré quan l'acabi.
Tinc una bona pila encara, de llibres per llegir. Llegim, llegim que el món s'acaba.

3 comentaris:

  1. Em decanto pel de Joel Dicker, pel que comentes sobre escriptors i literatura, ja mirarè si el trobo. Jo he llegit per distreure'm a Manolo Vazquez Montalvan amb el seu entranyable Pepe Carvalho, "La soledad del manager" ja que aquests dies anem de reunió amb reunió pel nou Pla d'usos que volen implantar a Barcelona, i que afecta molt a la Plaça del Diament.

    ResponElimina
  2. El dibuix de la portada del llibre de Dicker és un quadre de Hopper?

    ResponElimina
  3. He rebut de l'editorial LA CAMPANA el rànquing dels llibres més venuts. Tant en català com en castellà el número 1 és LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT. Noia, estàs "a la page".

    ResponElimina