divendres, 12 de juliol del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 284

                                                   Recordant la Història de casa nostra.

Encara amb el record viu del Concert per la Llibertat, celebrat al Camp Nou, del que ja vaig fer un comentari, ara a Núria retrobo explicada en panels, fotos i pòsters, del treball dels nostres predecessors, sembla que poc s’ha avançat. Cal doncs seguir sense perdre les ganes de lluitar.

Salò de l'Estatut de Núria
Saló d’estar  de l’Hotel Vall de Núria, ideal per tertúlies, amb un recull gràfic de la redacció de l’Estatut de Catalunya del 1932. Cada tarda hi preníem un cafè i una  copeta d’herbes de Núria amb glaçons, tot un plaer gastronòmic, sense obviar el comentari polític del dia.. Les parets plenes de quadres fan referència als fets de la signatura del conveni el 20 de juny de 1932. Una vitrina amb fotografies de l’acte i els seus promotors i grans defensors, més o menys ve a dir que…
L’estatut va ser impulsat pel llavors president (provisional) de la Generalitat, Francesc Macià, just desprès de la proclamació de la II República. S’obté ,així, el primer Estatut redactat per Catalunya. La comissió, presidida per Jaume Caner, es completava amb Rafael Campalans, Pere Corominas, Marti Esteve i Antoni Xirau, acompanyats de Joan Lluhí i Pere Mestres.

Ja veieu  és un recó que recorda el que volíem ésser i fa pensar en el que sóm ara.






1 comentari:

  1. Recordo vagament aquest saló. Fa tants anys que no hi vaig a Núria!

    ResponElimina