dimarts, 14 de maig del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 271

Centre Madina Yabisa
L’altre museu que us recomanava ahir, és molt més petit i proper en el temps, bé proper fins a cert punt, ja que explica tot el que fa referència a l’època islàmica i a la fortificació àrab. És el centre d’Interpretació Madina Yabisa que està ubicat just davant de la catedral d’Eivissa i compta també amb una oficina d’informació turística.
Es tracta d’un model de centre d’interpretació de nova generació, que aposta fundamentalment per la tecnologia audiovisual per transmetre coneixements de la Història d’Eivissa, que fou una important ciutat musulmana de l’edat mitjana.
La restauració que es va dur a terme en aquest espai recupera la memòria de l’antiga medina. En un entorn de llums i imatges , el seu màxim atractiu és una gran maqueta audiovisual, dibuixada a terra, on amb gran rigor i espectacularitat és mostra una evolució històrica de la ciutat.

Eivissa dóna per molt més, però m’aturo ja, us deixo entre els fenicis d’ahir i els musulmans d’avui. Jo marxo novament una setmana amb la mateixa maleta , però aquesta vegada amb un grup de Mundo Sènior cap a Almeria. A la tornada, com sempre, serè fidel a explicar-vos el que he viscut.
Armes musulmanes de defensa

2 comentaris:

  1. Bon vent i torna tan fresca com te'n vas!

    ResponElimina
  2. Tot això està canviadíssim, a millor. Hi hauré de tornar però de moment ggràcies per fer-nos-ho avinent.

    ResponElimina