dimecres, 15 de maig del 2013

LA TRESCA I LA VERDESCA



                maqueta del submarí de la nostra Armada

                                    Tocat i enfonsat


No sé si sabeu res de l'afer submarí de la nostra Armada. Jo me'n vaig assabentar diumenge, llegint El País del dia 9 en un article de Miguel Gonzalez Madrid que es titula Un submarino con sobrepeso.
Anava avançant en la lectura i cada cop més em semblava submergir-me en un manifest surrealista. Resumint; a Cartagena s'està construint un submarí i gairebé al final s'han trobat amb que pesa massa; si el botessin no podria tornar a sortir. Imagineu?
La solució, després de descartar-ne altres, totes al·lucinants, consisteix a allargar-lo uns quants metres perquè la proporció llargada-pes quedi compensada.
Imagineu el que costa un submarí (mils de milions). Imagineu què costa l'allargament (ara he tingut un flaix recordant els anuncis d'allargament de penis). Imagineu la complexitat d'una tal obra. Imagino que el projecte no estava pas signat per la señorita Pepis. Imaginem per a què ens cal aquest submarí (i si realment és necessari encara és més incomprensible tot l'afer). La realitat, un cop més.
Temes així impulsen notablement la meva tendència a endinsar-me en la ficció. 

3 comentaris:

  1. Ficció o teatre de l'absurd? I això de que s'estan plantejant fer desaparéixer les monedes d' 1 i 2 cèntims perquè és més car el coure per fer-les que el seu valor? Des de l'any 2.002 ja han perdut 1.400 milions d'euros. I no ho haurien pogut calcular abans? És igual que el pes del submarí. Estem ben posats.

    ResponElimina
  2. Surrealista total, no he llegit la noticia, vergonya dels nostres ingeniers o qui sigui que ha fet el projecte. Ara mateix agafo l'avió cap a Almeria, fins el dia 23 bon quedar a tots.

    ResponElimina
  3. Vaig pensar si no seria millor que li afegissin potes per circular pels fons marins i explorar una mica més. Com un dels invents del professor Franz de Copenhague. Potser no seria tan car.

    ResponElimina