dimarts, 10 de juliol del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA





Estic molt contenta. He acabat un llibre fantàstic. Molt interessant, ben escrit, lleger i profund alhora. Si apliques qualsevol dels criteris que ens ha estat donant el Borja, els compleix. M'ha encantat i a sobre té no sé quants més publicats en castellà o sigui que el plaer no s'acaba aquí. Us el recomano vivament. Es diu Violación, una historia de amor i l'autora és Joyce Carol Oates, una americana prolífica a qui no se li acaben les històries per més que escrigui. Professora d'escriptura creativa a la universitat de Princeton. Fa unes descripcions magistrals i el seu estil és com un escaner, va directe al fons de la cosa, sembla que escrigui amb escalpel en comptes de ploma. I en allò de les diverses històries que ha de contenir una història és exemplar.
Es confessa admiradora i influenciada per L'Alícia en el país de les meravelles, per Sylvia Plath, Henry James, H.David Thoreau, Flannery O'Conneor, Bob Dylan i Wiliam Faulkner.
No està malament, oi?
No solament m'agrada sinó que jo vull escriure com ella i em fa una ràbia...

4 comentaris:

  1. Maria Teresa, quan et queda en blanc és perquè és còpia d'alguna cosa treta d'Internet. Prova d'escriure-ho tu i després esborres la part en blanc.

    ResponElimina
  2. Però tu no estaves de gira amb Ulisses per aquells mars de Déu?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig dir que havia arribat a Ítaca.on no cal que em lligui per mor de les sirenes.tant remullar-me a la piscina Ulises és entre els braços feliços de Penèlope i jo con esos pelos de

      Elimina
  3. La técnica, la técnica. El missatge anterior està trabucat. Deixem'ho com a enigma perquè ja s'entén.

    ResponElimina