dijous, 12 de juliol del 2012

l'arpa i les seves vibracions, 202

                                                Santiago Ramón y Cajal.
El bolg és diversió, literatura i ciència fins on podem. L’any passat vaig fer dues entrades comentant que 2011 era l’any de la química. Avui va de primícia per tots vosaltres. Aquest matí a Cosmo Caixa s’ha inaugurat la exposició Cajal torna a Barcelona l’any de la Neurociència, 2012. A Barcelona és on va fer la seves aportacions més emblemàtiques, que el van portar a anunciar la teoria neuronal. Es poden veure a les vitrines pertinences originals, toga, medalles, llibres, estris, exhibides per primera vegada a la ciutat, També es posen de manifest en els panels ,les seves facetes com a científic, acadèmic, fotògraf i dibuixant, en aquest cas amb una variada selección de dibuixos histològics. (les notes de les llibretes amb dibuixos són una delícia per les persones que els hi agradi la neurologia).
Son 26 peces que formen part d’aquesta anomenada Biennal Internacional de Neurociencia. Iniciada avui, es clausurarà el 30 de setembre.
 Cal dir-vos que m’hi he trobat de casualitat, ja que amb la meva germana visitàvem el recinte que ella no coneixia. Casualitat que les dues com infermeres hem celebrat amb goig.
Dues frases d’ell: El pitjor no és cometre un error, sinó mirar de justificar-lo, en comptes d’aprofitar-lo com avís providencial de la nostra lleugeresa o ignorància.
L’altra: Les idees no duren gaire. Cal fer alguna cosa amb elles. (les apliquem a l’escriptura?). Una noticia d'ara mateix: els llibres no pujaran de preu, entren en l'IVA super-reduït.

1 comentari:

  1. Celebro la trobada casual i em sembla molt interessant encara que jo sigui una negada per a la ciència.

    ResponElimina