dimarts, 29 de novembre del 2011

a empentes i rodolons

CAP DE SETMANA A LA CAPITAL D'ARA I LA D'ABANS.

El viatge en AVE a Madrid ja va començar bé. La peli que ens van posar era "LA RED SOCIAL" recomenada pel profe del taller i que em va agradar molt (en Marçal ja l'havia vist). Adequada per a nosaltres els iaios, que ens costa molt entendre aixó de les xarxes socials i la comunicació global.
Exposició de DELACROIX, només regular, no recordo a on la vam veure.
Teatre.- "PURGATORIO" d'Ariel Dorfman. ¡Fantàstica! El text no te desperdici i la interpretació de Viggo Mortensen i Carme Elias, emocionant. La fan a "Naves del Español- Matadero" un espai original i que aprofita les naus del matadero. Crec que era a la nostra Sala, la 2, que posava a la porta alguna cosa semblant a "despiece de cerdos". Metro Legazpi. Estan a Madrid fins al 18 de desembre. Si no teniu ocasió d'anar-hi, espero que vindran a Barcelona. Vam anar divendres i les localitats estaven exhaurides (s'esciu així?) i l'estan fent des del dia 4.
Sopar.- "Borsalino", és un restaurant petit italià, al barri de Malasaña, al costat de Chueca. la mestressa es amiga d'en Marçal i el tracte és estupendo.
El dissabte el vam dedicar a Toledo. El viatge en tren es mitja hora. I de l'estació mateix surten autobusos que et deixen al costat de la Plaza de Zocodover, centre de la ciutat.
La casa del GRECO està molt ben arreglada, i com espai per a exposicions resulta molt lluminosa. Hi ha quadres interessants i a més a més t'ensenyen les obres que tenen allí i d'altres del Greco mitjançant unes filmacions acurades. Vam disfrutar! També ho recomanen.
Tot Toledo resulta engrescador, la Sinagoga del Tránsito, Santa Maria la Blanca, etc. Si fa temps que no hi aneu, val la pena tornar-hi.
Diumenge.- XOCOLATA AMB XURROS.- A la xocolateria que té la casa VALOR, aprop de la Plaça del Callao. Més típic, impossible!
Feia fresca però el sol lluía molt i s'estava d'allò més bé. Vam deixar les maletes a la consigna de l'estació d'Atocha i van recòrrer Madrid. Primerament, la CUESTA DE MOYANO, amb tot de casetes de venda de llibres de vell. Magnífic! T'enduries tot! Jo vaig feriar-me "Guerra y paz" per 10 euros, en una edició rústica, en un sol volum.
Passeig pel RETIRO, molt cuidat, feia molts anys que no hi anava, i va agradar-me molt. Hi havia gent, però com que es tan gran, podies sentir els ocells i passejar sentint volejar les fulles dels arbres. Un gustàs! Aperitiu al bar que hi ha al costat del llac, aquí la pau ja quedava una mica diluida pel xivarri de nens i grans, però s'estava francament bé. En aquests moments es quan hom pensa que la crisi ha fugit. Tant de bó!
L'HERMITAGE al PRADO.- Aquest era el motiu principal de l'anada a Madrid. Teniem les entrades agafades des de Barcelona i val la pena fer-ho així. Ens havien reservat les 2 del migdia, una bona hora per dinar tardet, païda la xocolata.
"Lujo del més lujo" en tota l'exposició! Començant amb l'or dels escitas i acabant amb joies de Fabergé, i al mig pintura i escultura de totes les époques i de qualité! Algunes peces són memorables, d'aquelles que estan reproduïdes als llibres d'art. També molt recomenable!

I aquí acaba la relació del més notable de la nostra escapada a Madrid i Toledo. A veure si teniu ocasió de fer alguna cosa semblant.


3 comentaris:

  1. Quien a buen árbol se arrima, buena sombra le cobija. Veig que l'ajut desinteressat de la Ma.Dolores i de moi même, ha estat profitós. Molt "guapa" l'escapadeta a les capitals.

    ResponElimina
  2. Muy sospechosa esta visita a Madrid, justo después de celebrarse las elecciones. Ejem, ejem.

    ResponElimina
  3. Veus que bé? A veure si ara practiques i conserver allò que has aprés. Que és molt emocionant, cada dia, trobar coses noves al bloc,

    ResponElimina