dilluns, 17 de gener del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 81

MOZART, CONCERT PER A PIANO

Inici d’any i represa dels concerts a l’Auditori. Diumenge al mati, quatre peces per recrear l’oïda. Comento la més coneguda , el Concert per a piano i orquestra núm.23, KV 488.

Mozart va escriure el concert per a piano sol i una orquestra composta per flauta, dos clarinets, dos fagots, dos trompes i cordes. Consta de tres moviments, Allegro, Adagio i Allegro assai.

Diverses circumstancies es van donar iguals entre el director i el pianista . Els dos son vienesos, els dos tenen 38 anys i els dos s’estrenaven per primera vegada a l’Auditori. La seva joventut no els hi treu mèrits, ans al contrari ens van deixar gratament sorpresos. Actuen amb orquestres i Auditoris d’arreu del món.

El director Christian Arming està molt familiaritzat amb el músic de Salzburg i va dirigir amb destresa. Till Fellner va entusiasmar amb la seva seguretat i deseiximent absolut al piano. Molt delicat en el segon moviment i brillant en el final amb l’Allegro assai, com expressió de l’alegria de viure manifestada en una rica gama temàtica.

Les altres peces foren de Veress, Haydn i Bartók, d’aquests últim , músic expressionista , escoltarem El mandarí meravellós.

A partir d’ara tinc un abonament cada dos diumenges, ja us aniré comentant més música.

1 comentari: