diumenge, 16 de gener del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 80

LA FILLA DEL MAR

Guimerà va unir en les seves obres una aparença romàntica amb elements del realisme, que el va fer un dels màxims exponents de la Renaixença de les lletres catalanes a finals del segleXIX.

A Gràcia hi ha bon teatre amateur, bons directors, bons interpretes i molta vocació i il·lusió. Anit vaig veure a “EL Cercle”, antic Centro Moral e Instructivo de Gracia, al carrer Ros de Olano, 9 l’obra d’Àngel Guimerà, La filla del mar.

El teatre és petit, té bona acústica i ahir estava ple de gent jove, la majoria companys dels actors. Ens van fer passar una bona estona. Àgata la protagonista (Natàlia Bernat) és filla d’uns amics i veïns meus, que va brodar el paper de la noia trobada de petita a la platja i tota la seva trajectòria en un poble de pescadors, fins al final dramàtic. Bona coreografia que retrata el món mariner, amb els altres personatges aparentment secundaris que representen els conflictes de la gent del poble, les enveges,la discriminació social,la diferencia entre pobres i rics, que formen entrellaçats la trama de l’obra.Vestuari ben cuidat així com la música i el disseny de llums. Preu entrada jubilats 6 €.

Cultura de barri, que igual que a Gràcia, s’escampa per tot Barcelona i Catalunya, la majoria de vegades amb molt poca ajuda de l’Administració o sense cap. Gent que lluita i treballa, fa decorats, és fa els vestits, munta els llums.. per donar sentit al teatre avui dia. Cal esperar que en un futur proper totes aquestes energies es canalitzin dins el pla de Cultura d’en Ferran Mascarell.


2 comentaris:

  1. Un altra dia avisa abans, si et plau.

    ResponElimina
  2. Perdoneu se m'ha escapat el nom del Cercle, quan és el de Teatre del Centre. El Cercle correspon al "Circulo Católico" de la plaça Trilla. Junt amb els Lluïsos de Gràcia de la plaça del Nord, són els tres centres de més nomenada.

    ResponElimina