dijous, 4 de març del 2010

TRESCA I VERDESCA- 71



Ahir no hi va haver Tresca per culpa d'Internet. En tot el dia no vaig tenir connexió.
  • La veritat és que la polèmica dels toros me la porta fluixa però ja s'estan passant. Perquè no ho deixen mori simplement de connsumpció? El panorama del Jorge Wagensberg blandint estocs i banderilles , francament...
  • Si, perquè no s'ensenya cinema a l'escola? No història del cinema sinó el gust i el criteri. És paradoxal que es vegi tant i tant cinema i ningú no ensenyi a entendre ni les tècniques ni el gust que el fan singular i una de les cares més rellevants de la cultura. És inadmisible que els alumnes de secundària (i no parlem ja dels universitaris) no tinguin ni idea del cinema que s'ha fet més enllà de les seves curtes i immadures vides. I ni tan sols aquest saben (ni s'ho han plantejat mai) perquè una pel·lícula és bona o dolenta, més enllà de les preferències personals. Quin jove no sap qui és Brad Pitt? I qui sap qui és Capra, Ford o Fellini?
  • Amor, usos y costumbres. Joan Potau, gionista i director, ens explica el que va de la represió als casament gais. Avui a la 1 a les 23'35h. Què ens han d'explicar! Fem-hi una ullada, però, mai se sap.
  • Nova Fundació Tàpies. No cal ni que u en parli: aneu-hi.
  • A la Contra d'ahir , Richard Price, guionista i escriptor diu : No escriuràs res que desperti a ningú si pots dormir sense explicar-ho. I també : escriure és trobar el més urgent que hi ha en tu i explicar-ho. El que despré passi (editar, premis etc...) és prescindible. Però sense escriure, pintar, esculpir, crear, cuinar...sense explicar allò tan urgent que no et deixa dormir, ningú no pot viure plenament. Ho rubrico.
  • A banda del que ja hge dit altres dies i els hipotètics interessants de la carpa ramblera, no tinc res més a dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada