dimarts, 16 de març del 2010

TEATRE I ÒPERA

Cap de setmana teatral.
En el Lliure "El encuentro de Descartes con Pascal" Flotats sense la seva cantarella habitual, ofereix un Descartes ple de vida i agudesa; Pascal plenament integrat al moviment janseniste de l'època viu una joventut torturada per una profunda crisi existèncial. Bons diàlegs de Jean-Claude Brisville i una posta escènica sobria. Val la pena sentir el que es diuen els dos filòsofs més importants del s. XVII. No cal dir que no arriben a cap conclusió, cada un defensa la seva teoria.

Al Liceu "La fille du régiment" l'òpera de Donizetti que li hi va valer el reconeixement dels francesos pels seus cants patriòtics, 2 hores i 40 min. entretinguts amb bona música. Laurent Pelly presenta una direcció d'escena impecable, situa l'acció a la Primera Guerra mundial, que logra gràcies a l'escenogràfia i vestuari adequat. Pavlousky fa el seu numeret en el paper de la Duquesa de Crakentorp amb frases curtes parlades. No vaig tenir la sort de sentir el tenor peruà Juan Diego Flores ( el preu era molt elevat), però Antonio Gandia va defensar bé el paper de Tonio i el personatge de Marie la noia adoptada pels soldats és un cant a la vida i a l'amor, ben interpretat. Aplaudiments i tothom content.
En fi ja veieu que abans de l'òperacio del meu ull, no he perdut el temps. Us recomano les dues peces teatrals, si és que no les heu vistes ja. Mª Teresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada