dimecres, 20 de març de 2019

L'arpa i les seves vibracions, 505Resultado de imagen de la tendresa teatre

                                               
Els barcelonins amants del teatre, possiblement ja haureu vist aquesta obra que es representa al Teatre Poliorana,  des del 19 de gener d’enguany. Me l’havien recomanada diversos coneguts i  val  dir que m’ha agradar molt; quasi dues hores de bon teatre que entreté i fa riure.

Text i direcció: Alfredo Sanzol (Pamplona, 1972), guanyador de diversos premis teatrals.
Traducció, Joan Lluís Bozzo.
És una producció de Dagoll Dagom i T de Teatre.

Resultado de imagen de la tendresa teatre
La reina i les seves dues filles


En el bloc anterior us comentava una l’obra de Bertolt Brecht. La d’avui es completament diferenta l'anterior. Es tracta d'un recitatiu de  catorze textos inspirats en diverses comèdies de Shakespeare. El teatre és enriquidor. Sempre s’aprèn dels  grans dramaturgs.

Alfredo Sanzol, en La Tendresa, recull aquest textos i els hi dóna forma teatral. Senzilla, divertida i origina, l’argument el centre en una reina una mica màgica. La reina Maragda i de les seves dues filles, la princesa Robí i la princesa Salmó. Totes tres, mare i filles  tenen planificat anar-se'n a viure a una illa deserta i no veure cap més home en tota la seva  vida.La qüestió  és que escullen una no tan deserta , car fa vint anys que hi viuen un llenyataire i els seus dos fills, que s’hi van refugiar per no tornar a veure cap dona mai més.

Sanzol, ens presenta una comèdia romàntica d’aventures, en la que prova d’explicar amb un llenguatge ple de metàfores i comparacions, que no podem protegir- nos del mal d’amor que, si volem estimar ens hem d’arriscar i preparar-nos a patir. Tampoc podem protegir els nostres fills del risc d’estimar. Seria tant com privar-los d’una vida plena.
A la sortida,  comentarem amb els amics els textos que hem reconegut de les obres de Shakespeare. N'hem trobat sis, Somni d’una nit d’estiu, La tempesta , Nit de reis, El mercader de Venècia, Al vostre gust i Molt soroll per no res. Als catorze no hi hem arribat.


Resultado de imagen de la tendresa teatre

L’espectacle s’anomena La Tendresa, perquè parla de la força i la valentia amb que cal expressar l’amor. Diu Sanzol, que una societat sense tendresa, és una societat en estat de guerra.

Els sis magnífics actors que la representen, son tots molt coneguts:
Ferran Vilajosana, molt estimat pels menuts de quan feia el paper del Roc, cap l’any 2006, en el Canal Super 3.
Elisabet Casanovas, més recentment en el paper de Tania a la sèrie Marlí.
Marta Pérez, la reina, ens ha entretingut en episodis del grup T de Teatre,
I la resta, Laura Aubert, Javier Beltran i Jordi Rico, igual de coneguts per participar en series de TV3 últimament.

Resultado de imagen de la tendresa teatre


Molt acurat el vestuari i la perruqueria, que canvia contínuament quan  els tres personatges femenins, apareixen vestits d’home o de dona, segons els embolics del text.
Us la recomano, si voleu passar una tarda distreta i sense cabòries.

Resultado de imagen de la tendresa teatre

Recordo que fa uns mesos, un diari català va publicar un concurs per buscar entre els seus lectors les paraules que més els hi agradaven d’emprar. Al final entre totes en van seleccionar deu, i d’aquestes, tres. Hi vaig participar, amb la paraula TENDRESA, que a mi m’agrada molt i la meva sorpresa va ser que va quedar entre les tres primeres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada