diumenge, 9 de juliol del 2017

L'arpa i les seves vibracions, 456


Resultado de imagen de concerts al claustre IECResultado de imagen de felip Pedrell

Com cada any des de 2012, l’IEC organitza el cicle de concerts Música al claustre, amb que es vol recuperar la tradició musical entre altres activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. Enguany, el cicle té com a eix central l’obra del compositor, musicòleg, pedagog i crític Felip Pedrell
Assisteixo amb els amics, al primer concert del cicle, en el marc incomparable de l’ espai barroc de la antiga Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans, gaudint d’una  tarda en que  la temperatura és  molt agradable.
El secretari general de l’IEC, Romà Escalas, fa la introducció de l’acte i ens presenta el compositor Felip Pedrell. La seva personalitat polifacètica. El llegat que fa als  seus deixebles i seguidors. L’estudi i la transcripció dels repertoris històrics. La puresa de la música instrumental, remarcant  la dimensió internacional de la seva tasca.
El Títol del concert és:
L’ESTIL I EL LLEGAT ALS SEUS DEIXEBLES; L’ÒPERA, EL LIED I LA CANÇÓ.
El programa consta d’obres de Felip Pedrell, Isaac Albéniz, Matilde Escalas, Enric Granados i Lluïsa Casagemas.
Resultado de imagen de Maria Teresa Garrigosa-Massana
Maria Teresa Garrigosa-Massana ,soprano barcelonina, que el 2013 va rebre el 8è Guardó Felip Pedrell, per la seva dedicació a la recerca, posa avui la  veu al poemari,
De Pedrell sentim: Sospirs, Si pogués un sol instant. Non,non,non noneta i Cançó de l’estrella
Resultado de imagen de musica al claustre IEC

L’acompanya al piano un altre barceloní guardonat amb el primer premi de la 8ª Mostra de Música de Cambra de la Generalitat de Catalunya el 1992. D’acord amb l’època del compositor, el piano és   un Érard de final del segle XIX, cedit pel Museu de la Música de Barcelona.
Desprès de les cançons de Pedrell, segueixen els altres compositors, ben diverses cada un,  Albèniz i Granados passant pel més actuals  Escala i Casagemas.
Al final  la propina, Teresa Garrigosa ha cantar una vegada més la deliciosa cançò Non,non,non nometa, i ens diu que Pedrell, la va compondre recordant la seva mare quan, aquesta, la cantava als seus germans més petits.
Si voleu gaudir d’aquest cicle, queden dos concerts més, els dijous 13 de juliol i14 de setembre.

(Maria Dolors si em llegeixen, dir-te que he pensat molt amb tu. Sé com t’estimes aquest lloc)  


                                           











1 comentari:

  1. El Romà Escales és un vell conegut. Va ser alumne de la mateixa escola meva, el Nelly, al davant de casa seva. Després ell i el seu germà bessó Fèlix, van ser alumnes d'en Juli a l'escola Snt. Gregori i finalment amb en Romà varem ser col·legues de museu a la mateixa època. I encara hi ha més lligams que ara no venen a tomb.

    ResponElimina