diumenge, 7 d’agost de 2016

L'arpa i les seves vibracions, 427     
Divendres, cinema Verdi Park estrena de la pel·lícula “Retorn a casa” un film xinés, parlat en mandarí i doblada al castellà. Duració 111 min.
Poc públic, en una tarda molt calorosa  en que la gent prefereix la platja.
Pel·lícula d’un relat pausat, intimista, sensible i que emociona. Té una doble vessant, posar-se en la memòria personal dels protagonistes i, a la vegada, en la memòria col·lectiva del país. Situa l’acció a començaments dels anys setanta  quan la Xina, vivia de ple la Revolució Cultural.
Lu Yanshi, s’escapa d’un camp de treball, per a intentar tornar a casa seva, per  veure la seva família, ja que porta deu anys confinat. La seva filla adolescent, Den Dan, impedeix que això passi, per por a que si és descobreix el fet, afecti  la seva carrera com a ballarina. 
Així que anys després, Lu Yanski pot tornar, legalment, a reunir-se amb la família, es troba que la seva dona, Feng Wanyu, malalta, no el reconeix, només recorda el seu marit tal com era en el passat.
La nota colorista l’aporta el ballet xinés. Les  ballarines interpreten  no podia ser l’altra manera, ballets que enalteixen el règim.
Bona fotografia, especialment acurada en els espais interiors, intimistes i en els exteriors , on la pluja i la neu envolten els personatges, fent–nos veure la duresa  de l’hivern.
Els dos protagonistes, son molt coneguts per la seva trajectòria cinematogràfica i televisiva .Tenen un palmarès de guardons.
Director Zhang Yimou, un dels més importants i influents de la Xina, “Cinquena Generació”. D’ell recordo “La llanterna roja”, que en el seu moment, em va impactar, amb aquesta pel·lícula va guanyar el “Lleó de plata “ al Festival de Venècia.
No sé que n’opinarà en Rafel, el nostre mestre cinematogràfic, jo la recomano i espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada