dissabte, 8 de febrer del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 325



Canal de Suez


Pels que vivim al barri, la plaça de Lesseps en la seva nova reconstrucció, ha sigut, és i serà motiu de discussions de tota mena durant molts anys, val a dir que més de negatives que d'agradar als veïns. En les reunions de l'Ajuntament a la plaça de la Vila, sobretot a les d'Urbanisme, sempre hi han suggeriments i queixes, tan dels botiguers, com dels veïns i passejants. Com diu la Mª Dolors és estranya i, si contemplen tota classe de materials, ara a més la tanca que amaga el forat del Metro de la futura línia 9, que ha quedat parada per falta de pressupost, empantanega una part del sol, s'està degradant, fa nosa i molesta d'allò més.
Segons van explicar solemnement el dia de la seva inauguració, l'autor guanyador del projecte va voler rememorar el Canal de Suez, i a Ferdinand de Lesseps, d'aquí la plaça partida i amb imaginació es pot veure  del cantó de la Travessera de Dall una zona elevada que ens recorda la proa d'un vaixell,  l'aigua del monument, vol representar el canal, que a traves del istme de Suez uneix el Mediterrani amb el mar Roig, o Àfrica i Àsia, en territori d' Egipte. En un dels viatges fa anys, vaig tenir el goig de passar-hi i veure les dues bandes del canal. Això és la història, ara bé la interpretació és lliure i, n'he sentit de tots colors. Ara sembla que volien treure la zona on hi han unes grades com un mini odèon grec, però no s'ha deixar fer, és el que menys molesta, actualment l'associació de veïns és nombrosa i té veu a tots els consistoris, els segueixo sempre ja que coincidim en els plenaris de l'ajuntament de Gràcia, on jo hi vaig com a secretària de la associació de la plaça del Diamant, que per cert ja us avanço que és imminent un canvi bastant important per donar més relleu a la Colometa, ja ho escriure aviat.

Proa d'un vaixell, espai elevat, a sota els cotxes


Caiguda d'aigua del canal
D'aquí a poques hores, marxo a Galicia, en un viatge patrocinat per Mundo Sènior, amb estada a A Coruña, durant set dies, també en tindreu  informació a la tornada, si l'aigua i el vent no se'm emporten núvols amunt

                               

2 comentaris:

  1. No tenia ni idea de tot això que expliques sobre la plaça de Lesseps. Potser me la miraré diferent, ara.

    ResponElimina
  2. Ja m'has tranquilitzat una mica. Almenys la impressió de desgavell sembla que no és gratuita. Però continua sent una sensació, potser personal i intransferible, però autèntica.

    ResponElimina