dimecres, 22 d’agost del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 221


                                                Davant i revés d'un bitllet de 50 Rubles
                                                         
                                                            MONEDA RUSSA

Desprès d'anys de voltar per Europa amb la comoditat de l'euro, a l'aterrar a l'aeroport de Moscou, la guia ens recomana canviar els euros per rubles. La paritat aquell dia era de 1 euro igual a 39,50 rubles. L'embolic ja estava servit, multiplicar i/o dividir... decidim arrodonir-ho a 40. Anem a una casa de canvi, al costat de l'hotel i amb les noves divises  a les mans, entrem a la botiga del costat que és una farmàcia a comprar aigua. Allí aprenem per signes que la botella que té el tap blau clar correspont a l'aigua sense gas i la del tap blau marí a l'aigua amb gas, primera lliçó de rus amb signes, ens cobren 38,50.per una botella d'aigua petita sense gas. A partir d'aquí tot va bé per entendre's. Els bitllets de paper i les monedes petites de metall, cada una porta el que val en números , menys mal.
Les begudes, petites compres, "souvenirs de mercadillo", tot ho hem pagat amb rubles, ara bé compres més importants i  botigues de luxe, admetien dòlars i euros. No cal dir que totes les excursions de Politurs extres, les pagàrem amb euros.Guardava unes monedes petites i algun bitllet per pagar un entrepà i una beguda a la sortida del país, però  embarcàrem  de pressa sense temps de res, donat que els tràmits de control i de la policia russa van ser més que lents, lentíssims, i les monedes han vingut cap a Barcelona.
Amb aquest apunt dono per acabades les meves vivències d'aquest viatge a Rússia. Seguiré escribint al Blog els demès aconteixements que vàlguin la pena comunicar-vos.

2 comentaris:

  1. Nosaltres no varem tenir opció a endur-nos monedes. Les aguardavem per comprar Vodka al Diuty free shop, però els dependents ens varem dir que no les podriem exportar atès que Rússia no estava a la U.Europea. Així doncs varem adquirir xocolatines per tot el valor de monedes que portàvem i vam haver d'oblidar-nos del Vodka que voliem regalar i a canvi regalar xocolata, que per cert era belga i molt bona! je je

    ResponElimina
  2. Encara que tu donis per conclosses les teves vivències a Russia, jo cada dia viatjo amb les cròniques d'en Salvador. Fantàstiques!

    ResponElimina