dijous, 2 de setembre del 2010

Més o menys des del balancí


El Martí ja està operat i segueix el procés normal, aixafadet però bé.

  • En un gra de raïm
Per la carretera veig el primer tractor carregat de raïm. Ja ha començat la verema, l'any avança. La muntanyeta de grans verds, lluents, m'omple d'alegria premonitòria: serà el cava de noves celebracions. Tan sols d'imaginar-ho sento la picoreta, gairebé salada, engrescadora, de l'alegria de compartir. Aquest país que sap fer vi ha de ser per força bo. El cava és sobretot un record de companyia. Tants moments mullats de cava! aniversaris, casaments, festes, el primer esmorzar de casats, moments íntims en que el cava n'era el complement indispensable... La marca d'un tap al sostre de l'habitació (prohibit repintar-la), animalets de filferro cargolat mentre escoltava els grans que explicaven, els taps-fitxa, els taps amb una marca fendida i el suro brillant de tant comprimit.
Tractors sense pressa, sucs que fermenten en el repós savi, en el sil·lènci gràvid i esperançat, benvinguts sigueu, un any més!

  • Aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guixols se celebra la Joguetmania, fira i moltes altres coses. Infància, record.

1 comentari:

  1. Celebro que el MARTÍ estigui millor, fes-li un petonet. Tinc cosins a Salomó que tenen vinyes, tal com expliques, és un goig veure els tractors plens de raïm. Fins aviat.

    ResponElimina