dilluns, 20 de setembre del 2010

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 51

JOAN MARAGALL I GORINA

A l’agost durant les vacances a Núria, em va quedar pendent aquests comentari sobre l’ Any Joan Maragall. Ara que s’apropa la neu a muntanya i aviat els esquiadors pujaran a Núria, es trobaran igual que ens varem trobar-nos nosaltres a l’estiu, amb la exposició que commemora “l’Any Joan Maragall”. Bonic marc per donar una ullada, amb els esquis a l’espatlla, als panels que expliquen la seva obra poètica, mostren els seus llibres i alguns versos populars, també les fotografies .

Si teniu paciència en buscar el Nº 40 de l’Arpa, veureu el text i la foto que vaig introduir i , en el Nº 41 el panel que exposava el poema de la “Vaca cega.”

Avui arrodoneixo l’escrit amb les fotos que vaig fer a l’agost i, que ara en forma de mosaic ja sé enviar-vos.

Dalt la fotografia més comentada: el matrimoni Joan Maragall i Gorina i la seva esposa Clara Noble, amb 11 dels fills, ( en van tenir 13) possiblement els dos últims encara no havien nascut, o moriren abans de la fotografia, acompanyats d’una mainadera amb la roba ben emmidonada. A baix a l’esquerre una copia del dibuix fet per Ramon Casas, que es pot veure al Museu Nacional d‘Art de Catalunya i que és conegut de tots, i a la dreta amb la seva muller.

Amb aquestes tres petites aportacions, rendeixo homenatge, al nostre estimat poeta català de finals del segle XIX i inicis del XX, ja que va morir el 1911. Les nostres Institucions Culturals Catalanes i tots nosaltres tenim encara nou mesos per festejar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada