dissabte, 18 de maig del 2019

L'arpa i les seves vibracions, 509






                                         
Fa molt de temps que no penjava res de música en aquest bloc.
El concert que vaig sentir el diumenge a la tarda al Palau de la Música,va ser espectacular . Per això, em plau comentar-lo amb vosaltres.
Sempre m`ha agradar escoltar Bach, en tinc molts discos, no obstant, mai, no havia tingut l’ocasió d’escoltar el d’avui per a 1,2,3 i 4 pianos.


Jordi Mora dirigiendo la Orquestra Simfònica Camera Musicae
Jordi Mora, director

                                                               
 
A la primera part l’orquestra va interpretar el Concert de Brandemburg núm. 3 en Sol major, seguit del Concert per a piano i orquestra en Re menor.

Petita pausa i tot seguit la música esperada:

En els 4 concerts per a 4 piano i orquestra, se`ns fa palesa la genialitat de Bach. La polifònica orquestra dialoga amb el polifònic piano, creant un món fascinant d'estructures melòdiques i harmòniques plenes de riquesa. Compost de la següent manera:


Alba Ventura, 1 piano
                                                     

1, Concert per a piano i orquestra en Fa menor.
2. Concert per a 2 pianos i orquestra en Do menor.


Alber Guinovart i Marta Puig, 2 pianos.



3. Concert per a 3 pianos i orquestra en re menor.
4. Concert per a 4 pianos i orquestra en La menor.

                                                               
Knauer, Hereria  i Katia, 3 pianos
                                                                 

L’orquestra simfònica Camera Musicae, sota la direcció de Jordi Mora i cinc prestiguiosos pianistes, van ser els que van executar el programa, per a gaudi del públic que omplíem el Palau.

 
4 pianos


Bach va escriure la partitura dels 4 concerts per ser tocats amb clavicèmbal. Actualment,  sempre fidels a les partitures, el piano de cua dóna a les notes una sonoritat més agradable. Podeu imaginar-vos l’escenari del Palau on, en cada concert, l’equip que es cuidava dels instruments, entrava un nou piano a l'escena i així fins 4 vegades. En els dos primers els pianistes es van col·locar a la dreta i esquerre del director. En el tercer i quart, d’esquena al públic, com podeu comprovar a la fotografia que incloc.

Seria molt llarg explicar-vos la trajectòria de tots ells, només uns breus apunts per si us queda el gust de buscar la seva actuació i gaudir-la completa.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha tingut una gran rebuda, per part del públic, per la seva tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant especial atenció al públic melòman i jove. Formada per músics experts en instruments de corda.

Els cinc pianistes s’alternaren en cada concert, Sebastian Knauer, Alba Ventura, Marc Heredia, Marta Puig, Katia Michel i el mestre Albert Guinovart.

Els que coneixeu l’escenari del Palau podeu imaginar la visió conjunta de l’orquestra, els quatre pianos de cua i, al davant, el seu director coordinat tota la música.

Una tarda per no oblidar. Llargs aplaudiments. Flors per a les noies i com sempre, el goig de viure a Barcelona on, malgrat tot, hi trobes sempre espais de cultura amb majúscula.




1 comentari:

  1. TfT2 Titanium Tube | Baojititanium
    Titanium tube is an adjustable tube 고양 출장마사지 that allows the user to adjust titanium tube pressure, angle, width, and 양주 출장샵 depth 천안 출장샵 without needing to 당진 출장안마 use a

    ResponElimina