dilluns, 14 d’agost del 2017

L'arpa i les seves vibracions, 459

                                     BICENTANARI DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

Resultado de imagen de envelat festa major
Envelat dels Jardinets

Avui comença, un any més, la Festa Major de Gràcia amb l’anunci del pregó, enguany a càrrec de dos coneguts actors Roger de Gràcia i Agnès Busquets, a les 7 de la tarda a la Plaça de la Vila.

A la celebració habitual, aquest any si afegeix la  commemoració dels 200 anys de l’inici de la Festa Major a Gràcia. Aquest bicentenari ve precedit, ja fa tres  mesos i mig d’activitats intramurs, com l’Envelat dels Jardinets on han entrat cada dia un miler de persones, sobretot per visitar les tres grans exposicions que s’hi han succeït.

Amb cinc places guarnides,  22 carrers, dos mes que l’any passat, 32 balcons i portals i 13 espais per concerts, tallers, activitats esportives i exposicions, la festa està assegurada. Es vol que la Festa Major 2017 sigui intergeneracional, multitudinària, reivindicativa, solidaria, popular, amb un sol guanyador del concurs de carrers guarnits, després del debat on es demanava que guanyessin tots, però sobretot serà musical i no s’aturarà el 21 d’agost, perquè el Bicentenari durarà fins el maig del 2018 amb diversos actes que ens ho recordaran.
Foto antiga 2014/2015, foto antiga-envelat festa major (edicio 1689)
Interior d'un envalat clàssic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada