diumenge, 1 de setembre del 2013

L'arpa i les sevesvibracions, 304

CLOENDA

Tanco avui amb l’apunt que fa catorze, unes pinzellades del viatge d’aquest estiu a Àustria. Tinc textos, fotos i records per fer-ne uns quants més, ( casa natal de Mozart, tomba de la Sisi, monuments emblemàtics, etc...), però si s’allarga massa un tema, es fa pesat i deixa d’interessar, sols he comentat part de l’itinerari . No és cronològic , sinó vivències que m’han agradat compartir amb vosaltres. Els llibres de historia i geografia sempre complementen al qui li interessi més dades. Jo sóc fidel al que em vaig proposar a l’entrar al Blog, escriure vivències, "vibracions". L’arpa és un instrument musical, que quan  es toca una corda vibren totes, això és el que busco compartir amb vosaltres, el que veig i sento.
Gràcies a tots els que meu llegit i estimulat a seguir, companys del viatge i companys del Blog, (Mª Dolors, Marisa, Marta...). Accepto les crítiques positives i les negatives, totes fan créixer. Rafel et demano disculpes, si al llegir  la meva visita a Obersalzberg  “el Niu de l’àguila”, et va incomodar, en cap moment el vaig viure amb criteris turístics, sinó històrics, allí queda documentat tot el que va passar per generacions venidores, i si algú s’aprofita i en fa bandera...que en doni la raó. El nostre grup, puc assegurar-te, que  tots sortírem maleint la guerra. Mauthausen també va ser dolorós, Mª Dolors , és molt normal que no vulguis anar-hi mai, hi ha coses que com bé dius ens sobrepassen. Pels que m`heu fet crítica positiva gràcies.
Faltava l’últim numero de turista i també el vaig fer. Foto al monument de Johann Strauss (fill), situat en el Stadtpar, i realitzat per Edmund Hellmer el 1921. Durant la seva inauguració, la Orquestra Filharmònica de Viena, va interpretar el vals “El Danubi Blau”. El monument combina dos elements: una estàtua de bronze, amb bany daurat, que el representa tocant el seu violí, i  l'altre ,rodejant-lo, un alt relleu semi circular de marbre.
En un futur em centraré en temes de música: òpera i concerts. M’he matricular en el curs “Els colors del barroc musical i La fantasia i sensualitat del romanticisme musical"  de la professora Mª Dolors Luis, si us interessa tel. 932848753. Si hi han altres fets diversos a comentar, ja que la temporada es presenta calenta,  entraré en el Blog.

2 comentaris:

  1. Jo t'agraeixo de tot cor que hagis volgut compartir amb nosaltres un viatge fantàstic i t'animo a continuar explicant-nos les teves vivències, musicals o no.

    ResponElimina
  2. Et seguirem llegit amb molt interès. Fins aviat.
    Entre els teus viatges i la meva vida familiar no ha estat possible el nostre pla d'anar a con`¡eixer l'Olga Xirinacs, però d'aquest hivern no passa.

    ResponElimina