dimarts, 9 d’octubre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA

   Escalfant motors


Un cop alliberada de maremotos i xinos , que bé!, puc tornar a les meus veritables afers. Ahir una visita a Can Framis (recordeu que és un magnífic Museu d'art modern, de visita obligada) per veure les fotos del final de la República i la guerra, d'Agustí Centelles, un pioner del fotoperiodisme d'aquí. Les seves fotos van quedar en una maleta quan es va exiliar a França i no es van recuperar fins l'any 74. Una còpia és a l'Arxiu Fotogràfic i s'exposa ara a la Fundació Vila Cases a can Framis.
És la crònica d'un temps convuls il·lustrada per unes esplèndides fotografies en les quals la qualitat tècnica està al servei del significat. Els enquadraments, l'us de la llum, la profunditat o l'acostament... van molt més enllà de l'anècdota o del retrat. Sempre serveixen per a ressaltar un estat d'ànim col·lectiu, explicar una part d'història, en que el fotògraf tenia clara la seva transcendència. Utilitzava el mitjà però alhora es mostra com autor en plena possessió del que la fotografia l'oferia per a transmetre ART. 
Una versió caleidoscòpica d'art, història, tècnica i crònica.
  
   Vaig complementar la sortida amb un dinar al sol i sessió a la Filmoteca - Una mujer marcada, amb Bette Davis i Humfrey Bogard. La vaga de metro i el desgavell d'autobusos em va dur a caminar i caminar i caminar. Com a escalfament de motors va estar molt bé. Aquesta nit he dormit planxada.

Fa dies que no hi ha enigma. Trobeu la foto enigma i responeu on és aquest edifici (o part d'ell)

2 comentaris:

  1. Envejo la teva marxa! Com que no se de quin edifici parles, diré que és un troç de les teves cames amb les teves clàssiques sabates asseguda a una parada de bus. Ho he encertat? je,je.

    ResponElimina
  2. No l'enigma és un edifici que surt en les fotos però no en la primera.

    ResponElimina