divendres, 18 d’octubre del 2013

PANEM ET CIRCENSES / llibres

Gràcies, Ma. Dolors, gràcies, Rafael. Teniu raó. El nostre blog és quelcom més. Per això he eliminat el comentari anterior i us  parlo del segon llibre del taller de lectura de novel·la barcelonina.

SALAMANDRA de Josep M. Benet i Jornet. És una peça teatral que es va representar a la Sala Petita del Nacional la temporada 2005/2006. Potser l'heu vista.

L'acció comença a Califòrnia, a les muntanyes de Santa Bàrbara i acaba a Barcelona.




Allà una mare i un fill adoptat, Claud, de més de trenta anys, es troben després de força temps. Ell s'ha convertit en un director de cinema d'èxit i vol passar uns dies de tranquil·litat allunyat de la feina. Enmig de la calma arriba inesperadamente Travis, antic amic de Claud, gairebé un germà, amb la seva xicota Hilde. Han trobat una salamandra del desert i segons la creença popular, la salamandra resisteix el foc. Potser per això, en cada un dels escenaris de l'obra hi ha un incendi.

L'obra té una estructura melodramàtica de triangle amorós però acaba parlant de la recerca de la identitat, de la necessitat de la memòria i bàsicament de l'extinció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada