dimarts, 24 de juliol del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA

No hi ha foto possible que pugui reflectir la impotència

Això sí que és una retallada

Seguim en la calma tensa de les notícies. Per sort la ratlla que delimita el foc està fora de Cistella encara que a molt pocs quilòmetres.
Jo crec que en aquests casos la segona cosa més tremenda és el desconcert. Ningú no sap què s'ha de fer, es reben ordres contradictòries, cal tenir les maletes al cotxe per si de cas, sabent que la carretera és tallada per deixar pas als vehicles de salvament, el fum que ho envaeix tot, el dissimul davant de les preguntes d'uns nens que saben més del que deixen endevinar, el fer el cor fort ... i sobretot la part de culpa, remordiment o com en volgueu dir, de saber-nos estalvis, de saber amb un cert alleujament, confessem-ho, que no som nosaltres qui hem perdut la collita, els animals, les esperances, el futur. I també la culpa solidària de la falta de previsió que, efectivament està fora del nostre abast però que també ens pertany per no haver demanat acció, diners, comptes... a qui els té i els administra , figura, en el nostre nom.
La impotència com a lema de les nostres vides. Que lleig!

3 comentaris:

  1. Els propietaris dels boscos (més del 85% del bosc de Catalunya és en mans privades) no els netejen perquè com que la fusta ha perdut valor no els compensa. I ningú no els obliga. També hi ha molta responsabilitat (o irresponsabilitat) en aquest fet.

    ResponElimina
  2. És tan fàcil de trobar irresponsables capaços de començar un incendi. El mal és a tot arreu.

    ResponElimina
  3. A sobre de tot el que cau, ara els incendis, quina pena, que la familia de la Marta se'n surti bé.
    Si vols corregir les ratlles blanques, a mi també em passava, cal anar al llapís del costat dels comentaris, marcar el troç en blanc i clicar a dalt en fondo, jo trio un rosa pàlid, el tercer de dalt de tot, i ja està...Volia fer-t'ho però millor no, oi?

    ResponElimina