dijous, 24 de febrer del 2011

UN LLIBRE o MÉS

Els darrers llibres que m'han regalat els tinc en un prestatge esperant que el meu cap estigui preparat. De mica en mica van caient i així he llegit ja MALETES PERDUDES de Jordi Puntí (res de l'altre món); LA SOLEDAD DE LOS NÚMEROS PRIMOS de Paolo Giordano (bé); he rellegit SOSTIENE PEREIRA (molt bé) de Antonio Tabucchi i tinc pendent PSICOANÁLISIS DE LOS CUENTOS DE HADAS de Bruno Bettelheim i una historia en dibuixos titulada PERSÉPOLIS de Marjane Satrapi, una autora iraní a la que potser coneix en Rafael. Aquests dos últims me'ls ha regalat la meva filla.
Però del que us vull parlar és del que en aquest moment he acabat. Les 380 pàgines de COMETAS EN EL CIELO de Kahed Hosseini m'han impactat. La vida de dos amics afganesos i la vida a l'Afganistan des dels anys 70 fins al 2000 està tractada d'una manera genial. Una història humana que commou i que us recomano si no la heu llegit.
No he vist la pel·lícula THE KITE RUNNER de Marc Foster de l'any 2007, amb guió de David Benioff, música de Alberto Iglesias i fotografia de Robert Schaefer i que malauradament per les circumstàncies actuals del país s'ha hagut de rodar a la Xina.
Ara tinc ganes de llegir MIL SOLES ESPLÉNDIDOS del mateix autor. MARISA



3 comentaris:

  1. Trobo que per no tenir el cap preparat, Deu-n'hi-do (s'escriu així?)
    A veure que ens diu en Rafael del tema "filmotequero"

    ResponElimina
  2. Solo decir que os estáis refiriendo a la película que aquí se tituló "Cometas en el cielo", nominada para los oscars del 2007 y que no he visto, por tanto no puedo opinar. Saludos.

    ResponElimina
  3. Jo si l'he vista, i també llegit el llibre. Sí estava bé. Recordo que l'aventura humana em va colpir(em nego a dir impactar) més que la de país. És una pel·lícula que és més que una pel·lícula comercial però que, com a cinema no crec que passi a la història. Ei, és una opinió, no un anàlisi.

    ResponElimina