dilluns, 21 de febrer del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA



  • Sembla que estiguem immersos en la 2ª i 4ª simfonies Shubertianes. El panorama a la banda sud del Mediterrani és, si més no, preocupant. Per ells, en primer lloc i també per tots nosaltres que de retruc en patirem les conseqüències, no ho dubteu. Més immigració, problemes amb el petroli etc. No s'acaba d'entendre com és que la Unió Europea no diu res (com a tal). Què passa? És la prudència la millor arma? O ho és la covardia? No soc analista política, res més lluny de mi, però són simples preguntes a les que no hi trobo resposta.
  • L'Hereu, no trobeu que està com inflat? Què lli deu passar? Ai mare, ara començarà de debò la campanya municipal (anava a escriure la batalla campal).
  • Mira per on, el Marius Carol, opina que lel Govern de la Gene hauria de repartir pastilles contra el pessimisme. I de pas, instar als consellers a mirar endavant i deixar de plànyer's pel passat. Ja seria hora.
  • És demencial això de la setmana blanca de les escoles. Ja és prou problemàtic l'ensenyament i la conjugació d'horaris dels pares com perquè s'organitzi un follon així. Potser és un homenatge al looping que si no recordo malament és un "arissar el ris" molt adient a la setmana blanca. No sé com ens ho feiem en el nostre temps. Segur que tots som uns tarats, plens de taules cantades, de reis gots, i de caps d'Andalusia i Galícia; al cap i a la fi res que no es trobi a Internet i que a nosaltres ens bloqueja l'enteniment i la memòria. Sort que encara ens resta la voluntat.
  • Es torna a parlar aquests dies d'Humphrey Bogart a causa d'una biografia. Ahir per a recordar-lo vaig visionar Cayo Largo, de John Huston, bavejant al davant del meu televisor. No tan sols per ell sinó per la Lauren Bacall, el Lionel Barrymore, l' Edward G. Robinson i la Claire Trevor, en una "negra", negra, embolicada de tempesta tropical que es fa opressiva per moments i en la que tots els actors estan magnífics. I el guió també. O sigui una joia. Aquest cap de setmana me l'havia proposat de tranquitotal i m'he empassat, amén de la sosdita :Blanc, Roig i Blau, de Krzystof Kieslowski, Arcàdia de Costa Gavras i Angel face d'Otto Preminger. Mmmmm!
  • Si voleu anar al cinema, avui a la FNAC de Diagonal mar les 18h Se escapó la surete,una peli de Jacqes Becker; Oficial y caballero a la FNAC diagonal i Dos de Pere Koniek a les 7 al triàngle. I també Sumas y restas de Víctor Gaviria, una sobre el narcotràfic a Colombia, a la Casa ÀSIA a les 19'30.
  • a la tele LA clase a les 22 a la 2. Peli recomanable si no l'heu vista. És de ciència ficció escolar.
  • Oh, oh, oh Falso culpable a la Filmo, a les 22h.
  • Homenatge a José Manuel Blecua al Pati Manning a les 19
  • Y con esto y un bizcocho, hasta mañana a las ocho.

4 comentaris:

  1. Tot això seràn avellanes, al seu temps....
    Tot el de la riba sud del Mediterrani, serà PAU, algún dia.....

    ResponElimina
  2. Que ha passat? vaig escriure en català la resenya d'ahir i em surt traduida al castellà? segur que he tocat alguna tecla que no debia. Però la Mª Dolors també em surt en castellà... que algú m'ho expliqui. Tinc por que si intento fer-ho és borri tot el vostre, però potser ho intenti?

    ResponElimina
  3. Ja ho he trobat, he clicat a "mostrar original" i s'ha passat del castellà al català...menys mal,sonava extrany llegir-me a mi mateixa en castellà i amb paraules no adequades.

    ResponElimina
  4. Sempre s'ha sapigut que dels errors se n'apren una barbaritat. Les coses ben fetes , a vegades, és per casualitat i no ensenyen res.

    ResponElimina