dimarts, 1 de febrer del 2011

Trescant i verdejant per la ciutat

PARETS MITGERES Pl. de la Hispanitat.

Les parets mitgeres que per una o altra raó han quedat sense la casa que els havia de fer costat són un repte pels artistes. Alguns cops, el mateix Ajuntament n'ha pres cartes i n'ha fet decorar alguna(buscant algun pagano, és clar). Aquest és el cas d'aquesta casa que es va pintar l'any dels jocs olimpics (el nª de la porta és doble, el 19 i el 92, per indicar-ho). Figura una casa de l'Eixample i totes les figures que hi apareixen són personatges importants : Macià, Companys, Miró, Àngel Guimerà, Carmen Amaya, Verdaguer, Colon, el Gato Pérez, Machín... La venedora de la llibreria de la planta baixa és la Mercè Rodoreda i la portera de la casa la Colometa.
A la ciutat hi ha altres exemples però aquest és molt reixit encara que actualment s'han perdut molt els colors i s'hauria de restaurar. Es va encarregar a una companyia francesa que es dedicava en això, que es diu La Cité de la Création.
Aquesta tècnica de pintar coses realistes perquè semblin de debò, en català es diu Enganyatalls. En castellà Trampantojo i en internacional Trompe-l'oeil.
A Barcelona hi ha moltíssimes mitgeres que esperen la seva oportunitat.

Recordeu les que el nostre cronista gràfic va detectar i immortalitzar de Brusel·les, ciutat particularment sensible ?

Si voleu veure altres obres del col·lectiu La cité les trobareu a www.cite-creation.com i consulteu també www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=747174 si us interessa el tema i també podeu clicar aqui



Una casa del P.de J. Borbó) que hauria pogut servir d'inspiració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada