dijous, 11 de juliol del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 283


NÚRIA, juliol 2013

Marcòlic groc

Novament a Barcelona, entro al blog, l’estada a la Vall en companyia de la meva germana i dues amigues antigues caminaires, ha sigut molt agradable. Val a dir que l’edat ja ens condiciona i tot allò del si no fos...però ens hem defensat seguint petites rutes. El temps bo, sense pluges, tot i que encara quedaven clapes de neu a fondalades que ens alegraven la vista, hem pogut anar  amb màniga curta i un jersei a les nits. L’Hotel de la Vall de Núria com sempre ben acollidor, tan en el servei de les habitacions com en el bufet lliure que tan s’agraeix a la tornada d’una caminada.
Aquest any, tot passejant per les muntanyes , hem vist el marcòlic groc, per primera vegada, anomenat també lliri del Pirineu,  (lilium pyrenaicus), troballa que ens ha fet molta il·lusió, val a dir que és una planta que floreix entre juny i juliol i, els nostres anteriors viatges sempre eren a l’agost.
És la flor emblemàtica de  La Vall de Núria, és troba entre 1500 i 2000 metres, en zones subalpines del Pirineu. Pot arribar al metre d’alçada. Les seves flors que neixen capbaixes tenen sis tèpals de color groc amb taques brunes i les fulles ovals en grups de cinc al llarg de la tija. Us penjo la foto, no per coneguda perd bellesa.

La nostra habitació

El nostre xef i els seus suggeriments

Fins demà amb més comentaris, en tinc de tot tipus.



3 comentaris:

  1. M. Teresa, ets molt afortunada amb el Marcòlic. Entenc la il·lusió de veure'l. M'alegro que hàgiu passat uns bons dies! Haurem de provar l'Hotel algún dia, fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  2. Benvingudes marcòlicadeptes! Jo també ho seria. Reitero que m'agradaria molt si us decidíssiu a venir un dia. No us puc oferir llit però sí pau i bons aliments.

    ResponElimina
  3. Ja ho veig que no heu estat pas malament la Montserrat i tu a la Vall de Núria. Ho celebro!

    ResponElimina