dimarts, 16 de juliol del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 286


                                        Història i tradicions de la Vall de Núria
  Bona part de la Història de la Vall s’ha conegut per llegendes i relats que pretenien donar resposta popular a certs esdeveniment històrics, a l’origen d’alguns topònims o a la fisonomia singular del relleu.
La recopilació i la recuperació d’aquest coneixement popular s’ha fet gràcies a l’interès i l’atenció d’escriptors com ara:
Joan Amades, Jacint Verdaguer, Gonçal Cutrina, Miquel Sitjar, Joan Maragall, Josep Mª de Segarra i J.V. Foix.

Les portades d’algun conte i també de poesies estan aquí fotocopiades per deixar-ne constància. Avui no tinc càmera per fotografiar-les.
En la botiga sols trobo contes d’ara, de la Pilarin Bayés, o d'altres escrits i dibuixats per gent jove, amb colors ben lluminosos. Em quedo amb el propòsit de l’arribar a Barcelona, rellegir els textos que tinc a casa i, d’altres buscar-los a la Biblioteca Fuster, que és la del meu barri. Penso amb enveja sana,que la Mª Dolors  deu tenir un reguitzell de contes d'aquests grans autors. Jo em sento pobre ara mateix , no tinc res a mà dels nostres prohoms, així que acompanyo el text del blog, amb la literatura senzilla  que s'ha publicat els últims anys i ,que es pot comprar  a la botiga del Santuari. 

Dedicat als lletraferits si us animeu a fer el mateix ara per les vacances, llegir algún dels nostres prohoms catalans literaris, que deixaren la seva petja escrita sobre la Vall de Núria.

1 comentari:

  1. Llegir o rellegir els nostres sempre és un exercici de saviesa. Som el nostre passat.

    ResponElimina