dimecres, 23 de novembre del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA

Horta- Guinardó 1

Obrint i tancant el paràïgues pel Guinardó.

Després d'una maratoniana sessió de dentista, em cal escampar les boires anestèssiques amb una passejada. Em dedicaré al barri proper.  Sóc a l'Avinguda de la Mare de Deu de Montserrat- P. Maragall.
Des dels jardins del nen de la Rutlla, amunt, amunt. Les antigues torretes del barri s'han convertit en enormes i altes cases de pisos. El noucentisme popular ha donat pas a les parets de totxo i de pissarra, despersonalitzades. Carrers enormement llargs en anella al voltant del turó, tallats per vertiginoses baixades. Tot el barri té vocació de talaia sobre la ciutat més perifèrica: Sant Genís dels agudells, Santa Coloma, Sant Andreu, i Maragall i Congrés en la plana més propera.
Fa un dia rúfol i plovisqueja a estones. No hi ha ombres i això es nota a les fotos, sense contrast.
Quan començo a sentir-me la cara normal i puc articular; un cafè, si us plau, acabo la passejada a la Plaça Catalana i agafo l'autobús cap a casa. Encara, però, em sento com el dia, una mica estovada i nebulosa.
La tarda us l'explicaré en un altre moment, que ara tinc la Meri i l'he d'aprofitar.

4 comentaris:

  1. Cada cop et surten uns reportatges més bons! No has pensat en fer un llibre d'imatges de la ciutat? Avui, no estàs morta d'anar amunt i avall?

    ResponElimina
  2. La foto nº 13 que dius que no saps que és. Si no me equivoco es el Cotolengo del Padre Alegre.

    ResponElimina
  3. I a més a més entens de plantes! Sabeu quina era la contrassenya d'avui per a posar el comentari anterior? HERBES. oi que fa gràcia?

    ResponElimina
  4. És clar! No hi havia cap rètol, ni surt a la guia ni al Google maps. Ja estava preocupada. Recordo que quan era petita (8-9 anys) el dia de Sant Josep (ara no sé si era el de Nadal), la meva tia anava a servir el dinar i a fregar plats. Ella i molts senyors i senyores de la bona societat que s'ho passaven bomba i feien punts per esborrar pecats). A mi no m'hi deixaven anar.I ara que ho explico, penso que potser no era aquí sinó a Les "Hermanites dels pobres". En tot cas ERA.

    ResponElimina