dilluns, 6 de juny del 2011

a empentes i rodolons

Hola: Volia posar una imatge extreta d'internet, però no me n'he sortit.
Dissabte al matí vam recòrrer el centre de Barcelona, cosa que no faig sovint. Hi havia una animació extraordinària, ningú diria que estem en crisi, tot plé de turistes i les botigues amb gent, encara que no massa. Les cues al Museu Picasso, interminables, i no vam entrar perque l'exposició temporal ja havia acabat.
Vam estar a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, han fet una petita sala-museu al carrer dels Comptes, crec que es diu. Hi ha una petita i interessant exposició dita "El Moriscs, espanyols desterrats" amb documents escrits provinents de l'Archivo de Simancas. Sorprén que tots i cadascú dels documents tinguin posat a sobre un tampó de l'Archivo, que "embruta" el document. Crec que són originals, no còpies, una pena!
Se'ns va fer tard per anar al Museu Marés, que sembla han refet bastant. Queda per a un altre dia. Ara bé, no vam deixar de prendre un aperitiu al deliciós jardinet que hi ha davant mateix, ombrívol i agradable.
A la plaça de la Catedral estava aquell quartet de jazz que toca de meravella, el cantant amb una veu trencada i suggerent. I una mostra de brocanters amb objectes de tota mena, alguns francament engrescadors. Crec que els anys ens fan valorar més les antiguitats! Ves per on.

6 comentaris:

  1. Potser és perquè ja gairebé entrem en el grup de les antigalles i dintre de quatre dies en el de fòssils, je,je.

    ResponElimina
  2. Conec el Museu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, vaig anar-hi amb el grup del Casal.Sovint entro al Museu Marés, té peces molt bones.En quan als brocantes de la plaça de la Catedral, alguns són clients nostres de l'Encant de Gràcia, compren a bon preu i ho pujen de 2 a 8 vegades de preu, segons l'article,es clar que per ells és el seu negoci i pagan una contribució. Amdos em sortim beneficiats.Una casa moderna amb una peça antiga bona, mirall, tauleta, moble, avui es moda.

    ResponElimina
  3. T'he incorporat unes petites correccions que em feien dentera.
    Quan als tampons, efectivament semblen una agressió al document original però obeeix a un conveni internacional per evitar falsificacions i robatoris. A mi tampoc no m'agrada gens però...
    El contingut del M. Maré és molt interessant i no ha canviat més que la presentació, no el contingut. A mi particularment, el que més em diverteix o interessa o dígues-li com vulguis són les col·leccions de cromos, petits objectes etc. Escultures i retaules ja en veiem a d'altres Museus. Sense fer-ne fàstics, ei! A Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és seu.

    ResponElimina
  4. No m'hi puc estar. La paraula "dentera" cre que no existeix. La paraula correcta ha de ser ESMUSSAR: causar, el contacte d'una cosa àcida, un soroll estrident, etc. una impressió aspra i desagradable a les dents. (diccionari de la Llengua Catalana.
    Fer dentetes és una altra cosa que tots sabem.

    ResponElimina
  5. Unes esmenes tan acurades m'esmussen les dents. Naturalment que dentera no existeix però...

    ResponElimina
  6. Lletraferides en guardia! no podia ser d'altra manera.AVANTI

    ResponElimina