divendres, 31 de gener del 2014

L'ENIGMA DES DEL LLIT

Tenia ja preparada l'entrada de l'Enigma quan m'assabento que també el Colmado Quilez se'n va en orris. D'això se'n diu política turística, sí senyor! De dia en dia, Barcelona s'assembla més a Kinshasa, Bangalore o Abidjan. Del magma inicial vam sortir i estem aconseguint tornar-ne.
 Què és?

 (no hi veig borrós degut al llit, sinó per dificultar una mica la cosa)

Molts edificis de Barcelana ostenten aquesta placa,  Segur que l'heu vista dotzenes de cops. La primera va ser el 1903 a l'edifici de la Caixa de Pensions i d'estalvis (la dels marquesos, o sigui l'actual La Caixa) de la Plaça de Sant Jaume.
A banda dels edificis també poden tenir-la els establiments. La cosa curiosa és que consultant la llista, la majoria resulta que s'han demolit.
Seguint la lògica municipal deu ser com una mena de muerte anunciada o un agraïment pre-pòstum pels serveis prestats.
A la feina, doncs: què és aquesta placa  

5 comentaris:

  1. Aquesta placa comunicava els premis que donava l’Ajuntament de Barcelona als edificis amb valor arquitectònic i decoratiu. Placa que fou dissenyada per Bonaventura Bassegoda i feta per l’escultor Andreu Aleu Teixidor. Es tan caracteistica que es reconeix tot i estant desefocada.

    ResponElimina
  2. Per això l'he posada. Molt bé Rafel, com sempre. Però em sorgeix un dubte: i si organitzéssim un campionat de ping pong entre tu i jo?

    ResponElimina
  3. Estan succeint cosses molt importants en el nostre país, com per posar-se a jugar a ping pong tu i jo. Acabo d’escoltar a la consellera Rigau (que per cert m’agrada molt com parla i com pensa) per la resolució del Tribunal de Catalunya que es te que donar classe en castellà. NO, NO i NO!!! Es una maniobra política imposada pel govern del PP al igual que està fent a Mallorca i a Valencia. Sento molt posar-me així però cal revelar-se. Es mes necessari que jugar a ping pong. I no vull dir amb això que no vulgui jugar amb tu que saps que si. Estic com una moto!

    ResponElimina
  4. Perdre el colmado Quilez ja és la gota que fa vessar el got, política especulativa, qui hi vindrà? russos?

    ResponElimina
  5. Hi va l'Amancio Ortega, o sigui, un nou Zara :-( una gran pena

    ResponElimina