divendres, 31 de maig del 2013

LA TRESCA I LA VERDESCA




Ahir em vaig assabentar que tenim una plaça Boston. I que en ella, hi ha una escultura anomenada "La llagosta de Boston". Com comprendreu em va faltar temps per anar a indagar. I aquí la teniu. És la còpia en coure daurat d'una que hi ha a Boston, de  Shem Drowne el 1741. Quan l'he vista m'ha sonat però sense clara consciència.  Aquesta és  Lluís Ventós, feta el 1993.
Shem Drowne era un calderer i La llagosta original va ser el primer penell dels EE.UU i es va col·locar a la Providence House, la residència del Governador.
El 1755, per culpa d'un terratrèmol va caure i el mateix Drowne la  va refer i tornar a lloc; amb la particularitat que, a dins del ventre de la llagosta hi va deixar un escrit que deia (deu dir encara) més o menys "Menjar per la llagosta". Per als meus germans i companys de llagosta i per al meu vell mestre que com ella va quedar ferit en el terratrèmol. 
El penell és la única part de Faneuil Hall que segueix sense modificacions l'estructura original de 1742 i és un dels símbols de Boston.
Trobo que hi hauriem de tornar per veure tal singularitat i repassar els nostres coneixements sobre la contrada. Però el món és tan gran i en queda encara tant per veure!


aquesta és la de Boston

3 comentaris:

  1. Les circunstàncies es van troban, seria bonic tornar a Boston! potser ara és una quimera...

    ResponElimina
  2. uauuu, quina història més xula! Ara que de les potes d'aquesta llagosta de terra no crec que treguessis massa suc.

    ResponElimina
  3. He buscat les fotografies de quan varem ser-hi i en passar per davant de l'edifici de "marras" anavem amb el microbus que haviem llogat i plovia a bots i barrals.

    ResponElimina