dimecres, 31 d’octubre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA


10- 28 Jujol
Quina passada! He anat a seguir la ruta modernista de  l'arquitecte Jujol a Sant Joan Despí.
Ha estat magnífic. Feia molt temps que ho tenia en cartera i finalment ja és al sarró.
Jujol era tarragoní però a S. Joan Despí hi ha comptabilitzades unes setanta obres seves. El poble, a començ del s. XX , d'eminentment agrícola es va convertir en lloc privilegiat d'estiueig i per tant s'hi van fer o adaptar moltes cases.
Hem visitat nou cases o llocs en els que o bé va fer alguna intervenció o les va construir: l'església  cal Passani, la torre Jujol, can Serra Xaus, la casa Rovira, la casa Cebrià- Camprubí, la porta del taller del manyà que treballava per a ell,  a fons la Torre de la Creu, més coneguda per Torre dels ous que va fer per encàrrec d'una tieta seva tot just acabada la carrera. Brutal. No és que no us en vulgui fer una descripció detallada, és que l'heu d'anar a veure. És massa el que hi ha. I finalment, la casa Negre, que també hem visitat amb tot detall. Ens ha quedat claríssim que Jujol va ser un arquitecte a part sencera, lluny de la figura que sovint ens han fet creure com a solament associada al geni creador de Gaudí. I a més a més, i segurament és una de les coses més interessants de la seva personalitat, és un arquitecte que resolia els problemes amb els que es trobava, tant, que he arribat a pensar sinó feia coses complicades pel plaer de resoldre els problemes que se li plantejaven. De debò, us recomano molt aquesta visita que es fa tots els últims diumenges de mes i que cal reservar al telèfon  93 373 73 63, També podeu consultar la web cannegre@sjdespi.net. Ja em direu.

2 comentaris:

  1. Jo, com els Dupont i Dupond, encara diría més: QUINA PASSADA! A més a més, les fotos són magnífiques. Haig d'anar-hi.

    ResponElimina
  2. A Tarragona som jujolians per herència: tots els meus estudis van ser fets en un edifici jujolià...Quina sala de música amb transparències de colors...

    ResponElimina