divendres, 30 de setembre del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA


Contemplant restes de l'11 S de N.Y en una exposició al CCCB, de fotografies fetes a l'hangar on es guarden.

Després d'un matí en que no podia connectar-me a internet (Telefònica ja els té, aquests capricis, de tant en tant) i que vaig dedicar a les labors pròpies de la meva condició , que no del sexe, ai làs, a la tarda, per fí, visito l'exposició del fotògraf Brangulí. És realment molt interessant. He arribat que començava una visita comentada i m'hi he pogut afegir (només erem dues persones). Sempre exposen aspectes clau per a la interpretació del que després veuràs. Les fotos, no solament són magnífiques i expliquen un temps (mig segle) de Barcelona sinó que també m'han servit per revisitar una part del meu passat. M'he posat molt contenta amb una foto de la lleteria del carrer Muntaner on sempre anàvem a comprar la llet. La senyora Lola seguia tan "rozagante" com sempre. Al taulell encara no hi havien instal·lat un aparell molt curiós de dues boles de vidre per on passava la llet i es produien unes cataractes blanques, fascinants. Més endavant, com que quedava molt a prop de l'escola hi anàvem "a berenar"(o sigui a fer goma) i com que sempre feia aquella olor dolceta i calenta en dèiem la Granja de la mala llet.
Al CCCB, com heu vist també hi ha una expo sobre l'11 S. Tan una com l'altra són molt recomanables (més la primera).
Encara puc anar fent fotos, de camí del cinema Maldà on vaig a veure 13 asesinos, una pel·lícula sobèrbia de Takashi Miike. Impressionant. D'una força i una bellesa que et deixa clavat al seient. Tot i que no és ni el moment, ni la nostra cultura, corpèn la lliçó de fidelitat i responsabilitat duta a les últimes consequències. Una obra d'art total.

4 comentaris:

  1. Sabía que te gustaría. Ahora lo que tienes que hacer es ver la otra japonesa de dibujos. Y otra recomendación: Esta tarde he visto "La Deuda" en el Renoir Les Corts, no te la pierdas. Además están a punto de sacarla porque comparte sala con el "Pa Negre" para aprovechar el tirón por lo del Oscar.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. No sé que ocurre pero se repiten los comentarios, ya es la 2ª vez que pasa.

    ResponElimina