dimecres, 18 de maig del 2011

PANEM ET CIRCENSES XXXVIII

Com sé que no sou massa afeccionats a l'esport, mai no en parlo. Avui, però, vull compartir amb vosaltres aquesta "notícia".
Suposo que esteu assabentats que el Barça ha signat un acord amb QATAR FOUNDATION per a portar el seu logotip a canvi de ????? De moment, la feinada ha estat per explicar que és una fundació benèfica. De moment, també, el logo de la UNICEF ha passat a l'esquena de la semarreta a sota del número del jugador. Ignoro si el compromís de destinar el 7% del pressupost de l'equip continuarà anat a parar a la Unicef. O serà Qatar directament qui pagui.
Tot aquest "tinglado" ha significat equipacions (ho sento, es diu així) noves. Tot, samarreta, pantalons, mitges, xandalls, equips d'entrenament, anoraks, etc.etc. i etc. Dels calçotets no en diuen res.
Aquest matí, he llegit el gran estalvi (je,je,je) que la casa Nike ha aconseguit amb la nova roba. I que ecològicament serà la "repera". Tinc un dubte existencial: A Qatar hi ha petroli?

Prenem nota i a veure si fem alguna cosa útil pel planeta, que som uns desconsiderats. Quin exemple el de Qatar, Barça i Nike!

Per cada samarreta s'utilitzaran 13 ampolles de plàstic. El que representa un 30% menys de consum d'energia que si fossin fetes en poliester.
Si totes les ampolles que es necessitaràn es possessin en "fila india" ocuparien 22.500 km.
En les zones compromeses, el texit emprat estarà foradat per milions de puntets i a més a més és un excelent repelent de la suor.
Gràcies a això 100.000.000 d'ampolles no aniràn a parar als abocadors.
I les botes, són de pneumàtics reciclats?

Ai, nens i nenes que n'és de bonic tot plegat! Mentrestant aneu cosin pilotes de futbol per la Nike i algún dia potser vindràn els jugadors del Barça a jugar algun partit benèfic i us regalaràn les samarretes que ja no vulguin.

3 comentaris:

  1. D'on has tret la parasulota? En el diccionari de l'insitut d'estudis catalans només figura equipament com a acció d'equipar. I si existís perquè ho has de sentir?

    ResponElimina
  2. No entenc el comentari de la Maria Dolors. Trobo que té poca importància el tema d'una paraula davant d'un fet tan greu i que jo desconeixía, millor dir, no em plantejava. D'altra banda, una vegada vaig llegir que els nens que fan les pilotes estaven molt preocupats quan els "conscienciats" van denunciar el fet: La misèria que els donen per la feina és en moltes ocasions l'únic diner que entra a casa seva. Trist, ben trist!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc no l'entenc i per això he preferit no contestar.
    En l'argot esportiu és aquesta la paraula que s'utilitza.

    ResponElimina