divendres, 11 de juny del 2010

PANEM ET CIRCENSES XI

Amics i amigues: La nova versió de la dita llatina: POQUET PA I MOLT FUTBOL. Encara que no en sigueu afeccionats, us suposo assabentats que avui comença el mundial de futbol a Sudàfrica.
Del Diari he triat aquestes perles negres.
  • A la portada: ÀFRICA DE CUIRO. La imatge: el peu d'un nen descalç sobre una pilota vella. I el títul: Avui arrenca el primer Mundial de futbol que es celebra en el continent oblidat. Com que ja no es celebra el Rally Paris-Dakar ...
  • La truita de la selecció. Ingredients: escuma de patata, patates, nata lìquida, oli d'oliva, aigua, sal fina, "sabayón de yema", rovell pasteuritzat, farina, més aigua, ceba caramelitzada, més ceba i més oli. També hi trobareu: "Las bravas de la roja", Piperrada con ventresca de Villa; Coca pizza de Xavi....
  • Durant el mundial del 62, el president del Brasil va dir que la "victòria valia més que l'arroç" I diu el diari: Circenses ante panem. El disc més famós del Brasil va dur aquest títol poc temps després. Menjaran gaire pa els sudafricans?
  • 1.000 milions d'euros és la xifra que s'ha gastat Sudàfrica per a construir i adequar els 10 estadis del Mundial, en nou seus diferents. Cinc camps són nous i cinc, remodelats. D'on els han tret aquests 1.000 milions? Els tenien amagats? S'han venut els diamants? !!!
  • Els fabricants de televisors, de samarretes, de revistes esportives, etc. es fregen les mans. I jo els ulls.

No pensava posar res més però no m'hi puc estar:
L'inefable Berlusconi ha dit adéu a Zapatero, com s'acomiada a un sant perquè acaba de rebre la benedicció del Papa i està, per tant, en estat de gràcia.

2 comentaris:

  1. Aquest era el meu PANEM ET CIRCENSES XII.
    Em faltava afegir que el GOOGLE també porta un dibuixet d'uns futbolistes.

    ResponElimina
  2. Cal veure que aportarà el futbol a l'Âfrica. Tan de bo servís per millorar el país en diners, valors i coneixements dels participants. Però molt em temo que com sempre els hi pisparem el que poguem i "adios buenas"

    ResponElimina