diumenge, 20 de juny del 2010

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 26


De València ciutat no us explico res, tots en sabem moltes coses. Com a novetat ofereix la nova edició de La Llum de les Imatges, amb el títol general de “La Gloria del Barroc”. Aquesta exposició té com a objectiu aprofundir en el barroc com a moviment artístic que va sorgir a principis del segle XVIII a Itàlia i que es va irradiar cap a la major part d’Europa, amb gran influencia sobre els artistes valencians. De les 307 peces que componen l’exposició, se n’han restaurades 144. Té una durada d'un anys i desprès serà portada a altres ciutats dels Països valencians. Val la pena veure-la, està molt ben posada i explicada. La majoria d’obres són de temàtica religiosa i altres en menys quantitat laiques. Un gran esforç per promocionar la cultura a peu de carrer i una quantitat immensa de diners abocats en el projecte, una part de fundacions privades, altres de l’ajuntament i del ministeri de Cultura.

Una sanefa blanca marcada al terra dels carreres ens porta sense pèrdua pels diversos edificis de l’exposició. Comença l’itinerari en l’Almodí, un edifici construït sobre l’alcàsser musulmà el s. XIV, cedir aquests dies per l’Ajuntament . En ell s’ubiquen un audiovisual , les aules didàctiques on grups d’adults aprenen tècniques de restauració, i activitats plàstiques de la tecnologia multimèdia. (Penso amb la Mª Dolors, ens en diria moltes coses). Ens calen més de dues hores per veure’l. A la sortida la sanefa ens guia pels carreres fins a l’Església de Sant Esteve Protomàrtir, molt deteriorada segons ens expliquen, i on s’han restaurat seguin els canons de l’estil barroc, estucs i esgrafiats de jocs policroms, formes blanques que representen florons, targes i fulles d’acant sobre fondos grisos en les pilastra, i vermells en la cornisa i blaus en l’embocadura de les capelles i la volta. Tot d’una gran bellesa dins el feixuc que és el barroc, cal recordar que és l’època de la contrareforma ,període del 1560 fins el 1648 més o menys.

L’itinerari segueix, nosaltres férem una pausa per dinar una paella i a la tarda hi tornarem… ho deixo per explicar-vos-ho demà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada