dimecres, 26 de juny del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 280

                            Inventives en temps de crisi


En el barri de Gràcia on visc, cada setmana tanca alguna botiga de les de tota la vida. Uns per arribar a l’etapa de la jubilació i, no tenir continuïtat dels fills pel negoci, que han triar la Universitat enlloc del taulell i, altres per l’augment desmesurat del lloguer que no poden assumir. Donat que el barri està de moda, ràpidament es lloguen per pakistanesos que posen botigues de fruites i verdures, o xinesos amb el tot a cent. Fa pocs dies la xarcuteria del Jordi, la de casa de sempre, del carrer d’Astúries, ha sigut suplida per una tenda de sabates d’Etiòpia, fetes amb materials i formes que xoquen amb les que estem acostumats.
Del que us vull parlar avui és d’una iniciativa nova. Ha obert una petita botiga al carrer de Verdi, que ofereix poder cosir  “in situ” a màquina. Per aquesta proposta han instal·lat en un petit local, tres màquines de cosir, tres tamborets i un taulell. El rètol de fora posa:
1 hora + café = 7 €


Té èxit, sobretot amb noies sud-americanes que saben cosir , però no disposen de l’eina, o bé perquè viuen rellogades o en pisos petits. Crec que els inventors són argentins i la idea s’ha estes ràpidament, ja que s’ha obert una segona botiga al mateix carrer. A la plaça del Diamant ja fa anys que es van instal·lar uns vinguts de Rosario, la terra del Messi, i que ofereixen ensenyament per fer faldilles, bruses, sabates ballarines i bijuteria de feltre, com arracades, collarets, i altres ornamentacions. De fa uns 20 anys que la colònia argentina, s’ha anat, mica en mica instal·lant-se a la Travessera de Gràcia i redós, amb botigues de menjars autòctons, empanadilles, creps, i demès, amb música de fons de tangos. Hi fa dues setmanes a la plaça  uns argentins vinguts de la Patagònia han obert una xocolateria, on tenen tota classe de gelats, pastissets i “dulce de leche” que fan la delícia dels nens que juguen a la plaça a les tardes. A més d’aquesta botiga tenim a la plaça, un bar, una botiga de Hot dogs, la d’Àsia amb Gràcia, de menjar asiàtic, com els fideus servits amb paperina per menjar al carrer i ,una  de Kebab sota el balcó de casa. A la nit, fins a les 11 les trobareu totes obertes i, es complementen amb el llauners indis que venen pots de cervesa fresca a 1 €. Esteu tots convidats al xafarranxo de la meva plaça. 









2 comentaris:

  1. Ja veus que ens va faltar temps per prendre't la paraula.

    ResponElimina
  2. Contenta de la vostra companyia, ens va faltar patejar-nos els carrers i copsar la gresca de la gent. Potser una altre nit?

    ResponElimina