dimarts, 5 de març del 2013

SOLUCIÓ A L'ENIGMA Nº 13-9



A partir d'ara numeraré els Enigmes, però com que seria molta feina rastrejar-los tots, començo la numeració amb els d'aquest any. El proposat divendres passat i endevinat per la Maria Teresa és el nº9.

 I la solució és......trrrrrrrrrrr, trrrrrrrrrrrr, trrrrrrrrrr
el carrer Jerusalem, situat entre Carme i Hospitat. L'aparcament és La Gardunya i el poema  La Jerusalem  alliberada de Torquato Tasso.

Tasso va néixer a Sorrento el 1595 i en aquest poema, llarguíssim, pretenia la unió de la Cristiandat i l'Imperi Otomà. Al final de la seva vida es va tornar boig; si llegiu la seva biografia no és d'estranyar, per la quantitat de coses que li van passar.

El nom del carrer prové del convent de Sta Maria de Jerusalem  i era de monges Clarisses. El va fundar Rafaela Pagés que havia peregrinat a Terra Santa i a la tornada, a Roma va aconseguir la llicència per establir el convent el 1462.

Ja ho sabeu. Aquest no era un enigma que es prestés a polèmica ni a aportacions diverses però sí que demostra que al passejar, cal estar amatent i preguntar-nos el perquè de les coses. Sense passar-nos; tampoc no cal anar amb el nomenclàtor de carrers a la mà.Abans, els noms dels carrers no es posaven, com ara seguint una llista, sinó que normalment venien a tomb per algun fet ocorregut allí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada