Encara falta més d'uns setmana per Sant Josep, però ja començo a pensar en la crema. I com que fa temps que no entro cap recepta, avui us envio la dels melindros que acabaran de donar el toc al postre.
Ingredients: (per a 30 melindros)
- 3 ous
- 75 g de
sucre
- 75 g de
farina
- 1/2
cullerada de llevat en pols
- sucre
llustre
Preparació:
Separa les clares dels rovells i bateu el rovells amb el sucre fins aconseguir una pasta espessa i blanquinosa.
Separa les clares dels rovells i bateu el rovells amb el sucre fins aconseguir una pasta espessa i blanquinosa.
A continuació bat les
clares a punt de neu forta (girant el plat no han de caure).
Ves afegint la farina,
passada pel sedàs o un colador fi, a la massa de rovells i sucre, remenant fins
que quedi ben barrejat. Afegeix les clares a poc a poc i de forma suau.
Posa aquesta massa en
una mànega pastissera amb el broquet sense dibuix. Folra la plata de forn amb
paper vegetal o silpad si en tens i amb la mànega o com en la foto si et veus amb cor, ves fent tires d’uns 8 cm. de
llarg i 2 cm. d’ample. Empolsina-les amb sucre llustre i enforna a 200ª durant
10 minuts.
Recorda que quan hi
fiquis la plata, el forn ja ha d’estar calent.
Segur que és molt bo però ho trobo un xic complicat. La rebosteria no és el meu fort, no.
ResponEliminaNo n'és gens de complicat i el resultat,ni t'ho explico!
EliminaFaré la crema, faig menjarblanc, però els melindros els compro fets. De totes maneres gràcies per la temptació... perquè l'olor arriba fins aquí.
ResponElimina