dilluns, 28 d’abril del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 335


L'ORFE del CLAN dels ZHAO



Diumenge a la tarda, bona vetllada teatral, de les que deixen pòsit.
La disposició de l'escenari del Romea al centre de la platea amb el terra recobert de sorra i el canvi de les butaques en quatre fronts laterals, permet tenir els actors a tocar, tan a prop que quan es mouen, la sorra et va als ulls o quan ploren o criden les gotetes de saliva et mullen, tot molt proper.
Text escrit el segle XIII per Ji Junxiang, cobra sentit a qualsevol època. Ens obra les portes a la dramatúrgia xinesa, quasi als seus inicis. La història de l'orfe és un relat de venjances que porta als protagonistes per un món de tragèdia i èpica elevadíssim. Recorda a Sòfocles, a Shakespeare o a Brecht. Dolents, molt dolents i bons  que són herois... hi trobareu de tot.                                                                                        
Direcció Oriol Broggi. Sis actors magnífics, alguns amb papers polivalents, a destacar, Julio Manrique en el paper de Cheng Ying i, Pablo Derqui en el dolentíssim Du'an Gu, Lluís Marco,  Ernest Villegas, Marta Marco i Borja Espinosa. Acompanyament de música en directe, ens va semblar que el recitatiu que canta el cronista són uns versos musicats d'un conegut poeta de terres valèncianes..
Em va agradar molt. No us explico res més per si us animeu a veure-la, si és que no ho heu fet ja. 

Cheng Ying i Du'an Gu



1 comentari:

  1. Ahir vam anar-hi. Una fantàstica posada en escena.... i la música + cantant en directe, una passada.....

    ResponElimina