dilluns, 18 de novembre del 2013

L'Enigma


Efectivament és una rèplica del Pavelló de la República, fet per Josep Maria Sert i Luis Lacasa per a l'Exposició Internacional de París el 1937,  en pena guerra civil i que es va convertir en una plataforma informativa de primer ordre sobre els esdeveniments, la lluita del poble i els objectius del govern, abans i en el moment.
En aquest pavelló (l'autèntic) s'hi va exhibir el Guernika, fet expressament. Estava instal·lat al pati, al mig del qual hi havia la font de mercuri d'Alexaner Calder, actualment a la Fundació Miró de Barcelona. D'altres obres van ser un gran mural de Joan Miró: El pagès català (actualment desaparegut), l'escultura d'Alberto Sanchez "El pueblo español tienen un camino que conduce a una estrella" (actualment al reina Sofia de Madrid), varies obres de Júlio Gonzalez i altres. .
Aquesta rèplica es va fer quan el Jocs Olímpics, i en ella s'hi pot veure una rèplica del Guernika. Ara és biblioteca on hi ha un fons molt  important sobre lla Segona República, la Guerra Civil, el Franquisme ... També és la seu del centre d'Estudis Internacionals, fundat  per Jaume Vicens Vives.
Encara que els temes de la biblioteca no siguin del vostre especial interès, val la pena de visitar-lo per fer-vos una idea i intuir el que degué ser l'autèntic en aquell moment.

3 comentaris:

  1. Molt a prop del Pabelló de la Republica, estàn "Els Mistos" la escultura de Claes Oldenburg a la mateixa avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer. baig fer una bona col.leció de fotos desprès de ser inagurats pels Jocs Olimpics.

    ResponElimina
  2. I molt a prop també hi ha un restaurant gallego, l'Ovidio on s'hi menja (o menjava) força bé i a un preu raonable.

    Petó

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Ja, ja, aquesta l'apunto inmediatament!!!!!

    ResponElimina