dimecres, 20 d’abril del 2011

TEOTIHUACAN CIUTAT DELS DÉUS

Avui he anat amb els meus néts al CAIXA FORUM a veure l'exposició sobre aquesta ciutat descoberta a Méxic a primers del segle XX i que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1987. Està a uns 45 km. de la capital. Els primers pobladors de la qual es van establir el segle I aC i que va durar fins el 6 dC quan no se sap el motiu es va extingir; es parla d'un incendi, d'una revolta ...
La maqueta de la ciutat ens mostra la pràmide del Sol, la de la Lluna, la Via dels Morts, el palau del Jaguar de Xalla o el Temple de Quetzalcoat.
L'exposició està formada per més de 400 peces procedents dels museus de Méxic.
Molt interessant.

4 comentaris:

  1. Jo hi vaig estar. És fdantàstic!
    Va ser un viatge fet amb els de l'ICOM (International Council of Museums) on varem poder veure i entrer a llocs no oberts al comú dels mortals. A més a més, en aquell moment jo estava estudiant a la Uni i , entre d'altres , vaig fer art pre-colombí o sigui que m'ho sabia molt bé i vaig gaudir-ne una barbaritat.

    ResponElimina
  2. No sé arreglar un missatge publicat o siguin que les dues faltes aquí es queden per a eterna memòria dels ensenyants.

    ResponElimina
  3. Doncs això "mismamente" és el que em va passar a mi. Vaig voler arreglar dues faltes i vaig esborrar tot el text meu i el que és més greu el de la Camil·la.

    ResponElimina
  4. Jo també conec aquells indrets. Sense els recursos de la meva erudita amiga, però també vaig disfrutar de valent. Mira que n'eren d'eixerits aquells pobles i nosaltres -millor dit, els nostres avanpassats- passant per la pedra pobles i monuments. Se n'ha de ser incult!

    ResponElimina