dimarts, 27 d’agost del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 301


EL DANUBI
El riu Salzach vista des del castell
Afluent del Danubi, el riu Salzach passa plàcid per Salzburg
Porto 10 apunts sobre el viatge i, encara no he parlat del Danubi, ànima fluvial de Viena. El Donau, en alemany, és el riu més llarg de d’Unió Europea. Neix a la Selva Negre a Alemanya i,  flueix via sud est , per acabar a Romania on desemboca al Mar Negre formant  un ampli delta. Longitud 2.888 quilòmetres, amb amplada variable segons l’orografia que es troba. Fins aquí geografia pura. Dins les terres austríaques passa per Linz i Viena.
El segon dia del viatge  visitem  Salzburg , per on corre el riu Salzach, anomenat així , sal, ja que en l’antigor servia com a vehicle per transportar la sal, servei que es va acabar amb l’arribada del ferrocarril. El Salzach és un afluent de l’Eno, i aquest ho és del Danubi. Així que a Salzburg plens de curiositat, màquines a la mà per retratar el Salzach, que cursa plàcid i on hi neden molts ànecs. La visita a dalt del promontori on està situat el Castell de Hohensalzburg (segle XI), ens permet veure el curs de la divisió del riu en dos braços.

Salzburg
Ja a Viena, cal fer de turista i no pot faltar pujar a la torre més alta per contemplar el Danubi en tota la seva majestat. El  nostre guia ens té preparats els tikets i cap a  la Donauturm,o Danube Tower. Té una altura de 252 metres, 2 ascensors que en 35 segons et porten al mirador que s’aixeca a 165 m. de terra. Construït el 1964 amb motiu del Garden Show Internacional de Viena, és dins el parc del Danubi. Un cop dalt es veuen vistes espectaculars de la part antiga de Viena i el Danubi  amb tota la seva amplada.
El Donauturm  junt amb la Sínia són els dos monuments emblemàtics de Viena.
Donauturm
Els mediterranis gaudim del mar, les ciutats centreeuropees que tenen la sort de tenir un riu cabalós , també el gaudeixen i exploten , és un medi de transport de persones i , de tota classe de mercaderies, a més de disfrutar de petites platges per banyar-se, i embarcadors  per les barques . No hi falten la pràctica d’ esports aquàtics.

Vista des de la torre
.
                 El Danubi no és blau, tot hi que Strauss va batejar la partitura del vals amb el títol 
                 del “Danubi blau”, però tothom li hi veu.





1 comentari: