divendres, 16 d’agost del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 291


Sala daurada de la Musikverei
Parlar de Viena és parlar de música. En el nostre recorregut per Àustria, teniem inclòs un concert  a la sala daurada de la Musikverein, segurament coneguda per tots vosaltres, ja que és l’escenari des d’on es retransmet el Concert d’Any Nou de l’Orquestra Filarmònica de Viena.
Ja teniem les entrades que comprarem per Internet des de BCN, preu de platea 59 € que incluia de regal un CD amb la música de tot el programa.Diuen qiue la sala té l’acustica més excepcional del món, per la seva forma rectangular, el recobriment de fusta i el fals sostre.
Ja em teniu asseguda en la butaca corresponent, com tot el meu grup abillats per l’ocasió amb el millor que duiem a la maleta, sabates de taló i vestit negre de festa. (Ens havien avisat que el públic vianès , és vesteix molt bé per anar als concerts, però aquella nit ... tots erem turistes). La resta de públic tret de nosaltres, quasi tots japonesos i orientals de tot el planeta conegut, vestits de carrer i ben còmodes amb sandàlies, això si, sense oblidar cap d’ ells les magnífiques càmeres de fotos.
El viatjar comporta sorpresas, així que jo esperava escoltar la Filarmonica i ,en el seu lloc, el que està programat tot l’estiu en aquesta sala daurada, és un simpàtic concert anomenat “Mozart de Viena”, que consta de 30 músics que componen l’Orquestra Mozart de Viena, la majoria actúen en la Filarmònica o en altres orquestres de prestigi de la ciutat. Els cantants procedeixen de l’Òpera de Viena. Tot dins d’una ambientació , els músics, el director i els cantants van vestits amb trajos de l’època, perruques incluides. La interpretació de tots ells magnífica, tant músics , com la soprano,el tenor, el millor el clarinet Ernest Ottensamer.


La sala com la veiem sempre per TV el dia 1 de gener, però sense flors ni senyores  vestides per la ocasió, si lluïn les grans l1mpades de cristall i els daurats de les cariàtides que aguanten les columnes. Ambient relaxat i festiu.
Us copio part del  programa que com no podia ser d’altre manera eren obres de Mozart:
Sinfonia concertante, K 364
Clarinet Concerto, K  622
La flauta màgica, duet de Papageno i papagena
I altres aries i duets
Per acabar i com a regal, dues obres de Strauss, El Danubi blau i la marxa Radetzky.







Explicat així, pot semblar un show per turistes, res més lluny, la gran professionalitat dels músics i dels cantants, van fer del concert una vetllada musical de gran qualitat.

1 comentari:

  1. I jo que et creia encara de viatge per tal d'estalviar-te la festa major!

    ResponElimina