dimarts, 25 de setembre del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 232

Program de mà

AMICS DE MOZART

Segueixo amb més música de qualitat. Aquesta vegada el concert fou en el marc del claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, en una nit plàcida que donava l’entrada a la tardo. Organitzat pels “Amics de Mozart” que en altres ocasions ja havien actuat en aquest espai privilegiat de pau, dins el barri de Gràcia tant sorollós a les nits.
Com a introducció Albert Julià ens explica com era la societat de l’època on vivien els músics que avui recordem, ens introdueix a París i Alemanya i, mentre  els alemanys somiaven en copiar París, els francesos s’emmirallaven en l’ Alemanya. Ens toca uns petits fragmenta de cada lloc perquè  veiem la diferencia musical. Tot seguit comença el concert.
Intèrprets: Albert Julià al piano i Miquel Àngel Marín al clarinet. El programa que escolleixen és d’obres de Franz Danzi, Sigismund von Neukomm i Karl Mariavon Weber.
Claustre 
Tant Julià com Marín tenen un currículum tant llarg d’actuacions i premis internacionals que seria llarg d’escriure. La seva actuació aquesta nit impecable, el clarinet sonava en tots els timbres possibles,  i el piano amb les “Variacions sobre una romança” de Mehul ens ha deixat entusiasmats. Han tancat el concert amb el “Gran Duo Concertant” de Weber.


Façana de l'esglesia de Sant Felip Neri



Com a recordança literària i històrica, esmentar que l’església de Sant Felip Neri de Gràcia, és la que sense dir el nom, el nostre poeta Joan Maragall, escriu en el 1909,amb motiu de la Setmana tràgica a Barcelona, l’article “L’església cremada”. Avui,103 anys desprès, allí on les bombes ho destruïren tot, la pregària a l'església i, la bona música al claustre omple l’espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada