dilluns, 25 d’agost del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 355

ENSEMBLE FONONÈSIA

Peter Krivda i Mireia Latorre
                                      Núria Jaouen i el seu clavicèmbal
Amb aquest nom, s'han presentat al cicle de concerts que quasi cada tarda/nit es poden escoltar a la avantcambra del saló del Tinell, en el bell marc de la plaça del rei. Prèviament al concert el musicòleg i investigador del CSIC, ens va introduir en el tema "300 anys de perspectiva. Barcelona i la música durant la Guerra de Successió"

Components: Mireia Latorre, soprano, Peter Krivda, viola de gamba i Núria Jaouen, clavicèmbal. Amb aquests tres instruments ens han seduït durant el programa  "ELISSA, GRAN REYNA" en referència a la princesa alemanya Isabel Cristina Brunswich-Wolgenbüttel . Un dels poemes musicats es refereix al cantat el dia de les seves noces, el 1 d'agost de 1708, amb l'arxiduc Carles d'Àustria a Santa Maria del Mar, la música és de P. Rabassa. També amb motiu de la boda s'estrena la primera òpera italiana a Catalunya del compositor italià Antonio Caldara, la soprano ens canta  " Dati pace e crede a me", una delicada ària de Il più bel nome (El nom més bonic), Elissa (Isabel Cristina)
En el descans parlem amb ells, la Núria ens ensenya joiosa el seu bonic clavicèmbal , és de la seva propietat, el cuida molt i ella mateixa s'arregla les cordes si es trenquen. La viola de gamba del Peter és antiga i té al cap d'amunt un bonic detall de fusta que sembla tret de la proa d'un vaixell, la veu de la soprano Mireia ens acost als textos amb bona escola i dicció.
La núvia, Isabel Cristina


El nuvi, arxiducCarles d'Àustria
Aquests concerts de trenta minuts, cada tarda/nit tres audicions diferents,  ens mostren el que els organitzadors s'han proposat enguany, apropar la música de l'època del 1914 que els barcelonins en temps de setge per part de les tropes borbòniques, i altres esdeveniments bèl·lics mundials, com musica feta als camps de concentració, oient sense ester mai aliens a aquestes tràgiques situacions, per això els
                   "30 minuts de Música al Museu porta per subtítol "música, guerra i pau"
Si us animeu l'últim concert és el diumenge, 31 d'agost. Allí em trobareu 
Entrada a una sessió 7 €, a dues seguides 12 €..


  























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada